Xavier Trias

Xavier Trias esclata contra el PP

Xavier Trias ha comparegut al davant de la Comissió d’investigació constituïda al Parlament sobre l’anomenada Operació Catalunya. Concretament, l’ex-alcalde de Barcelona ha estat escoltat amb referència a les informacions falses que es van fer circular en contra d’ell durant la campanya electoral per a les passades eleccions municipals.

Les falses acusacions d’El Mundo

L’octubre del 2014, quan faltaven pocs dies a la consulta del 9-N, el diari El Mundo va publicar un article en què s’acusava l’aleshores alcalde de Barcelona de tenir un compte bancari de gairebé 13 milions a Andorra.

Xavier Trias es va querellar contra el diari i va aconseguir demostrar la falsedat de tota acusació. La divulgació d’aquella notícia, però, ja l’havia perjudicat en les eleccions municipals. La mateixa, de fet, havia estat utilitzada pels adversaris que van utilitzar-la com a argument en contra d’ell. En particular, la coalició encapçalada per Ada Colau va aprofitar-la per carregar contra Trias i el seu grup municipal arribant a guanyar les eleccions.

Més tard, quan va publicar-se la gravació de les converses entre l’aleshores director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, i l’ex-ministre d’Interior Jorge Fernández Díaz, es va saber que la notícia havia estat confeccionada justament per difamar-lo. L’acusació només havia estat una eina del Partit Popular en contra de l’independentisme, en el marc de l’anomenada Operació Catalunya.

Trias ataca el PP

Avui Xavier Trias ha denunciat al davant de la Comissió d’investigació l’actitud dels diaris que van publicar la notícia sense comprovar-la i també la manera de fer política del PP. “És una manera de fer política que em fa fàstic”, ha dit.

“Vostès, a base de mentides, mitges veritats i merder, i de rebolcar-se amb la porqueria, que és el que els agrada, s’equivoquen”, ha afegit.

El PPC deixa la Comissió

Els populars, per la seva banda, han abandonat la Comissió lamentant que la investigació s’hauria convertit en un “espectacle de l’insult”.

La portaveu adjunta del PPC, Esperança Garcia, ha declarat que el seu partit no permetrà que se l’utilitzin per “alimentar el circ” dels independentistes. Garcia, fent cas omís de les acusacions –demostrades– contra el seu partit, ha lamentat que els grups independentistes no volen aclarir res i “l’únic que volen és carregar contra el PP”.

Related Posts

  • 35
    Drets.cat és la pàgina web de l'associació d'advocats que, sense sotmetre's res més que al seu compromís de defensa, es posen al servei de la ciutadania per oferir assessorament i assistència jurídica a totes aquelles persones que es trobin perseguides per raó del procés. Aquesta associació sense afany de lucre va…
    Tags: del, al, operació, catalunya, díaz, jorge
  • 30
    El Partido Popular (PP), quan encara es deia Alianza Popular (AP) —el canvi de nom es va decidir el 1989—, va fer una breu campanya en contra de la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics del 1992. Va ser el 1983, tres anys abans que el COI es decidís per…
    Tags: l, al, d, del, contra, pp, ha, jorge, partit, catalunya

Deixa un comentari