Palau de la Generalitat de Catalunya - Plaça Sant Jaume

La Guàrdia Civil interroga uns funcionaris de la Generalitat

Aquest matí la Guàrdia Civil ha interrogat uns funcionaris de la Generalitat amb referència a una campanya institucional adreçada als catalans residents a l’exterior perquè s’inscriguin al registre voluntari constituït en vista del referèndum de l’1 d’octubre.

Els interrogatoris s’haurien dut a terme en el marc de les diligències obertes per la Fiscalia el març passat amb motiu de la susdita campanya. Segons la Fiscalia la difusió de la mateixa en els mitjans de comunicació podria integrar els delictes de desobediència, prevaricació i malversació de diners públics.

La Guàrdia Civil també hauria interrogat com a testimoni un càrrec polític del Departament de la Presidència de la Generalitat, un funcionari del mateix departament i tres persones d’una empresa externa en relació a la pàgina web del Pacte Nacional pel Referèndum.

Aquesta pàgina havia estat utilitzada pel Pacte Nacional pel Referèndum per recollir les 500.000 signatures que es van presentar a finals de maig a suport de la celebració d’un referèndum acordat. Al principi, el Departament de la Presidència s’havia encarregat de crear la pàgina, però després n’havia traslladat la gestió als responsables del Pacte, constituït per institucions, partits i entitats.

Related Posts

 • 64
  El secretari de Presidència de la Generalitat, Joaquim Nin, és oficialment investigat pels preparatius del referèndum de l'1-O. Li ho ha comunicat la Guàrdia Civil després d'haver-lo escoltat aquest matí. Nin és investigat per l'organització de l'1-O arran d'indicis recollits en les indagacions policials i amb motiu de les declaracions…
  Tags: referèndum, l, del, generalitat, civil, guàrdia, pel, motiu, nacional, presidència
 • 64
  La Guàrdia Civil ha comunicat al director de Comunicació del Govern, Jaume Clotet, que és oficialment investigat per l'organització del referèndum convocat per al proper 1 d'octubre i, en particular, per la seva participació en la pàgina web del Pacte Nacional pel Referèndum. Tal com va passar ahir amb el…
  Tags: del, ha, al, guàrdia, referèndum, civil, pàgina, nacional, pacte, web
 • 62
  Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han demanat a la Mesa l'admissió a tràmit de la llei del referèndum per la via d'urgència perquè pugui debatre's i aprovar-se durant el Ple d'avui mateix. Mentrestant, diuen que més de 2.000 policies i guàrdies civils estan a punt…
  Tags: referèndum, del, guàrdia, civil, tres, nacional, als, públics, pel, d'un
 • 61
  Segons l'últim butlletí del Departament de Salut de la Generalitat, el nombre de ferits per les càrregues policials dels antiavalots de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil ha pujat a 465 persones. https://twitter.com/GarbiCat/status/914465998639595520 https://twitter.com/NHIndependence/status/914457289268060160 https://twitter.com/jekingala99/status/914454756785041408 https://twitter.com/SBrianLowe/status/914453713036693504
  Tags: nacional, persones, ha, civil, departament, segons, del, generalitat, guàrdia, referèndum
 • 60
  El Departament de Salut de la Generalitat ha informat que, a dos quarts de vuit, el nombre de ferits per les càrregues policials dels antiavalots de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil ja era de 761 persones. Durant la tarda, per tant, el nombre de ferits s’ha incrementat d'unes…
  Tags: ha, persones, del, aquest, nacional, guàrdia, civil, departament, generalitat, als

Deixa un comentari