Ramblas Barcelona

Les dades de la Cambra de Comerç mostren que el turisme ens ha salvat de la crisi

Mentre el govern municipal de Barcelona continua la seva campanya contra el turisme, l’informe anual presentat per la Diputació i la Cambra de Comerç evidencien una recuperació econòmica a la Demarcació de Barcelona impulsada principalment pel creixement del sector turístic.

Durant la roda de premsa convocada ahir per presentar l’informe, el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, va reconèixer que “la indústria turística ens ha salvat de la crisi i, per tant, l’hem de cuidar i salvaguardar”.

Barcelona contra els turistes

Malgrat això, a la capital hi ha qui continua carregant contra el turisme oferint la imatge d’una ciutat gens acollidora amb qui alimenta la seva economia. Els empresaris del Consell de Turisme i Ciutat de Barcelona, en canvi, adverteixen del perill d’aquesta criminalització indiscriminada del sector turístic i recorden que cada any els turistes deixen uns 2.200 milions d’euros als comerços de la ciutat a més de generar un impacte directe de més de 26.000 llocs de treball.

Mentrestant, no sembla un cas que el consistori hagi aprofitat la turismefòbia per ell mateix impulsada per crear una nova entitat, l’Observatori del Turisme, amb l’objectiu de fer un seguiment acurat del turisme a Barcelona i província. I no sembla un cas que, uns dies després, hagi assolit que el Consell Plenari aprovés un codi ètic que permet nomenar familiars com a càrrecs de confiança o com a assessors polítics.

Ara bé, a més del plantejat seguiment del turisme, serà interessant fer un seguiment de qui anirà a ocupar les cadires del susdit Observatori.

Related Posts

 • 71
  El baròmetre semestral és una enquesta que encarrega l’Ajuntament de Barcelona, no és estrany que l’equip de govern sempre hi faci un bon paper. El corresponent a juny del 2017 té, com a data de realització, "del 25 de maig al 7 de juny de 2017"; però el 28 de…
  Tags: no, del, turisme, barcelona, colau, contra, ciutat, més, ajuntament, comú
 • 66
  Segons reconeix El País, la mesura adoptada per Ada Colau amb l'objectiu de posar fi al fenomen dels pisos turístics iŀlegals ha fracassat clamorosament. La susdita mesura preveia que els propietaris dels pisos turístics iŀlegals denunciats poguessin obtenir la condonació del 80% de la multa si destinaven l'immoble a lloguer social.…
  Tags: del, ha, colau, ciutat, ada, turístic, contra, barcelona, comú, ajuntament
 • 65
  Dilluns vinent, el govern municipal haurà de respondre sobre les últimes manifestacions violentes de turismefòbia. Ho farà durant una sessió extraordinària de la Comissió de Presidència justament convocada amb aquest ordre del dia tal com demanat pel grup municipal del PP, al qual s’ha sumat el grup Demòcrata. En particular,…
  Tags: del, ajuntament, ha, turisme, turístic, barcelona, colau, ada, sector, no
 • 64
  L’Ajuntament de Barcelona no té gaires manies a l’hora d’acollir i promoure qualsevol extremisme ideològic. L’últim cas que ha transcendit és l’anomenada «I Feria del Libro Marxista» —primera, a Barcelona; a Madrid també en fan una i van per la cinquena—, organitzada per un ens que es diu «Universidad Obrera»,…
  Tags: no, del, ha, ajuntament, barcelona, comú, colau, ada
 • 63
  Van arribar al govern de l’Ajuntament de Barcelona imposant als seus càrrecs un sou de 2.200 € al mes i catorze pagues l’any, o sigui 30.800 €, com es pot comprovar al capítol de transparència —encara que hi ha excepcions—. Ara n’estan penedits, de les limitacions econòmiques que imposa el…
  Tags: no, del, comú, ha, barcelona, ajuntament, colau, ada

Deixa un comentari