Mariano Rajoy Soraya Sáenz de Santamaría

El PP insta els ciutadans a delatar els qui coŀlaborin amb el referèndum

El Govern espanyol presidit pels populars ha fet pública una sèrie d’amenaces adreçades a tothom que pugui contribuir a la celebració del referèndum de l’1-O.

Per començar, ha advertit els eventuals proveïdors d’urnes que se’ls podrà acusar de coŀlaboració necessària en la comissió d’un delicte. I també els ha avisat que no cobraran per la venda, ja que el Tribunal Constitucional ja ha anuŀlat les partides pressupostàries destinades al referèndum.

A més a més, ha recordat als alcaldes que també la cessió de dades per l’elaboració del cens electoral constitueix un delicte i les multes poden arribar als 600.000 euros.

El PP convida a la delació

És més, el Gobierno ha fet una crida perquè els ciutadans denunciïn els alcaldes i els regidors que coŀlaborin en l’organització del referèndum en el cas que aquests no estiguin custodiant correctament les seves dades, i també si no respecten els principis d’imparcialitat i independència causant perjudicis a l’Administració i als ciutadans amb l’adopció d’acords manifestament iŀlegals.

Related Posts

 • 50
  Com previst, el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment la reforma del reglament del Parlament de Catalunya que hauria permès l'aprovació per la via urgent de la Llei del referèndum d'autodeterminació i de les anomenades lleis de desconnexió. El TC ha admès a tràmit per unanimitat el recurs d'inconstitucionalitat presentat divendres…
  Tags: del, ha, constitucional, tribunal, espanyol, govern, al, referèndum
 • 50
  El Tribunal Constitucional ha anul·lat la disposició addicional 40 de la llei pressupostària catalana i ha declarat inconstitucionals les partides contingudes en la mateixa en el cas que es destinin a finançar el referèndum. La disposició anuŀlada preveu que el Govern català "ha d'habilitar les partides per garantir els recursos…
  Tags: partides, referèndum, ha, del, no, al, govern, constitucional, tribunal, pressupostàries
 • 49
  Ahir, la República de Catalunya ha estat proclamada al carrer pel poble. La jornada de vaga general i aturada de país com a protesta contra la brutalitat repressora de la policia espanyola, es va convertir en una reafirmació dels catalans en el seu desig de no formar part d'una Espanya…
  Tags: no, del, al, ha, referèndum, independència
 • 46
  El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat la interposició del recurs d’inconstitucionalitat contra la reforma del Reglament del Parlament que l’ha de permetre. Segons Rajoy, de fet, amb aquesta reforma es vol "liquidar la sobirania nacional, la Constitució espanyola”, l’Estatut d’autonomia i també la Bíblia. L’Advocacia de l’Estat…
  Tags: l, del, ha, al, no, tribunal, constitucional, referèndum
 • 44
  El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha declarat als micròfons de RAC1 que el Govern convocarà el referèndum a l'empara de la llei del Parlament que el preveu encara que, per fer-ho, hagi d'anar en contra d'una eventual suspensió dictada pel Tribunal Constitucional. Josep Rull ha explicat que la llei del…
  Tags: referèndum, ha, govern, del, espanyol, ja, fet, al, als, tribunal

One comment

 • Juan Pardos Escuder

  Parece ser que solo estamos a favor de la ley cuando nos interesa. Es una forma de ver las cosas muy poco ecuánime, pero siempre habrá quien se las crea.

Deixa un comentari