Xavier Domènech Pablo Iglesias referèndum en Comú

Domènech i Iglesias treballaran per al referèndum a partir del 2 d’octubre

Els comuns continuen boicotejant i criticant el referèndum previst per a l’1 d’octubre que, per a ells, només serà una mobilització ciutadana.

En un article signat conjuntament per al diari El Periódico, Xavier Domènech i Pablo Iglesias han reiterat que l’1-O només tindrà lloc una mobilització, però cap referèndum vinculant per al futur de Catalunya. El coordinador general de Catalunya en Comú i el secretari general de Podemos han exposat les seves tesis enrevessades sobre una presumpta “crisi de sobiranies” provocada –segons la seva opinió– per la corrupció dels “vells partits governants” que seria “la principal amenaça contra la sobirania popular i, sense sobirania popular, no hi pot haver sobiranies nacionals”. Una tesi perfecta. Sobretot per emboirar la ment de qui la llegeix.

Domènech i Iglesias han tornat a proposar el seu model d’organització territorial plurinacional dins Espanya. I també han tornat a atacar el Govern català amb acusacions pel que fa al “pacte de presidència, el repartiment de conselleries i l’aprovació d’uns pressupostos Made in Convergència“. Si també haguessin fet servir les paraules “casta” i “màfia”, el rotllo comú hauria estat complet. Però s’han tallat.

I tot això per arribar a proposar-se (i autoproclamar-se) com els únics capaços de treballar  (però només a partir del 2-O) “per un referèndum que ha d’interpeŀlar tots els implicats”, com si l’1-O n’exclogués alguns. Però, és clar, com que l’han convocat els adversaris, el referèndum de l’1-O no és un referèndum.

Related Posts

 • 59
  Després d'haver-se alliberat del seu deixeble més rebel, Pablo Iglesias ha beneït l'acord de coalició entre el seu partit i la formació liderada per Ada Colau i Xavier Domènech. El 60% dels inscrits a Podemos ha participat en la consulta convocada per la seva executiva nacional -o sigui, pel seu líder màxim…
  Tags: ha, catalunya, comú, podemos, iglesias, pablo, seva, comuns, del, sobre
 • 55
  Albano Dante Fachin ha dimitit del càrrec de secretari general de Podem Catalunya i ha estripat el seu carnet de militant. Fachin ha anunciat la seva dimissió en una roda de premsa en què ha carregat contra Pablo Iglesias i la seva decisió de fer-lo fora per tirar endavant la…
  Tags: ha, del, no, iglesias, pablo, seva, podemos, comú, catalunya
 • 54
  Albano Dante Fachin ha declarat a El País que Pablo Iglesias li ha demanat que dimiteixi per les divergències existents sobre el referèndum de l'1-O. El secretari general de Podem Catalunya, però, no té cap intenció de sotmetre's al dictat del líder màxim de la formació morada i, per tant, no…
  Tags: ha, no, referèndum, del, al, hi, catalunya, l, espanya, plurinacional
 • 54
  Els comuns, és a dir el partit d’Ada Colau, ara anomenat Catalunya en Comú, creuen que el referèndum que s’anuncia per al primer d’octubre no és altra cosa que una mobilització. En paraules del seu coordinador general, Xavier Domènech: «Un referèndum és un espai de resolució de conflictes, i no…
  Tags: no, referèndum, catalunya, al, comuns, sobirania, hi, comú, del, pel
 • 53
  Pablo Iglesias desautoritza Podem Catalunya amb motiu del reconeixement de "la nova República catalana" per part dels anticapitalistes del partit, que en constitueixen la majoria. I també desautoritza el seu secretari general, Albano Dante Fachín, culpable d'haver defensat els valors democràtics en ocasió del ple parlamentari per a la proclamació de…
  Tags: del, no, podemos, iglesias, pablo, dels, comuns, domènech, xavier, comú

Deixa un comentari