Soraya Sáenz de Santamaría

Les reaccions de Madrid a la dimissió d’Albert Batlle

La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha aprofitat la dimissió del director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, per denunciar la “dinàmica gravíssima” que s’està prenent a Catalunya i per reiterar que l’1-O no se celebrarà cap referèndum.

Segons Sáenz de Santamaría, Batlle hauria hagut de dimitir per motius polítics per haver volgut fer bé la seva feina, respectant la llei i complint amb la seva obligació. I el fet que les persones “moderades” se n’hagin d’anar –ha dit– representa el fracàs de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras.

La vicepresidenta ha definit “alarmants i preocupants” els últims esdeveniments, com la cessació dels consellers que dubten del referèndum i, avui, la dimissió del cap de la policia; i ha amenaçat que, si es continua tensant la societat catalana, la resposta del govern espanyol no trigarà.

Related Posts

 • 63
  Avui Carles Puigdemont ha encarregat Junqueras de la compra del que s'ha convertit en l'objecte del debat polític de les últimes setmanes: les tan cobejades urnes electorals. Amb la publicació al DOGC del decret que modifica les competències dels departaments de la Generalitat, Oriol Junqueras és encarregat oficialment de la gestió…
  Tags: junqueras, del, dels, espanyol, govern, ha, referèndum, l, no, oriol
 • 51
  La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reiterat que a Catalunya no se celebrarà cap referèndum i que "qualsevol actuació preparatòria tindrà la seva corresponent resposta". Sáenz de Santamaría ha recordat que el Tribunal Constitucional va prohibir totes les actuacions preparatòries del referèndum i ha explicat que,…
  Tags: ha, referèndum, l, del, cap, no, se, catalunya, sáenz, santamaría
 • 50
  La Generalitat ha decidit impugnar al davant del Tribunal Suprem l'ordre amb què el Ministeri d'Hisenda té previst intervenir les finances del Govern. L'ordre es va anunciar al Consell de Ministres del passat divendres amb motiu de la decisió d'Oriol Junqueras de deixar d'informar setmanalment el Govern espanyol sobre les despeses…
  Tags: del, ha, govern, catalunya, espanyol, carles, puigdemont, general, dels, junqueras
 • 49
  Albert Batlle, director general de la Policia, és a dir dels Mossos d’Esquadra, fins al passat 17 de juliol, és el protagonista d’una conversa de carrer en què, a requesta d’un veí seu, reconeix que la situació política actual a Catalunya només pot acabar «malament o molt malament». Això és…
  Tags: del, albert, catalunya, batlle, no, persones, general, director, policia, mossos
 • 48
  Segons el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han hagut d'intervenir a causa de la passivitat dels Mossos d'Esquadra que han desatès l'ordre de tancar els coŀlegis. "Els Mossos d'Esquadra havien d'impedir que s'obrissin els coŀlegis electorals, però això no ha passat.…
  Tags: ha, del, dels, govern, mossos, espanyol, no, policia, d'esquadra, referèndum

Deixa un comentari