Cua per autoinculpar-se

Advertència del Fiscal General de l’Estat als voluntaris

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha manifestat la seva voluntat d’estudiar la incriminació dels voluntaris que participin en l’organització del referèndum de l’1-O, per si incorren en delicte o no.

Paraules buides de rigor jurídic expressades pel màxim cap de la Fiscalia de l’Estat amb intencionalitat admonitòria.

Cua per autoinculpar-se

Cal esperar al dia 1 d’octubre per posar-se a estudiar el cas? No, no li cal perquè milers de ciutadans es van autoinculpar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya –fent cua fins i tot–, i davant dels Jutjats d’Instrucció. Aquests ciutadans van presentar per escrit les seves denúncies autoinculpatòries per haver participat voluntàriament en la consulta del 9-N, i aquestes denúncies van donar lloc a milers d’expedients penals que van finalitzar sobreseïment provisional. Al Sr. Fiscal només li cal demanar la reobertura d’aquests milers d’expedients arxivats i citar a declarar en qualitat d’investigats els milers de ciutadans que van signar la seva autoinculpació.

Els expedients coŀlapsarien els jutjats

Aquesta reobertura de milers d’expedients contribuirà a col·lapsar encara més els jutjats catalans, després dels milers de demandes que s’han presentat per examinar l’abús de les anomenades “clàusules terra” que impunement, durant anys, els bancs van inserir (amb el vistiplau del Gobierno i del Banco de España) a les hipoteques durant la “bombolla immobiliària”. Va ser el Tribunal Europeu qui va corregir aquesta pràctica en contra dels consumidors, com també ha reconegut –amb anys de retard– que José Maria Atutxa no va cometre cap delicte per defensar el dret dels ciutadans bascos a ser representats per un partit polític davant d’un parlament elegit democràticament.

Que no sap que Catalunya és per excel·lència el país del voluntariat?

 

Related Posts

 • 52
  Que la Fiscalia General de l'Estat espanyol estigui actuant al marge de la llei, la mateixa que diu defensar, comença a ser objecte de preocupació pels jutges i magistrats espanyols. De fet, la llei obliga la Fiscalia a aturar qualsevol investigació o diligència quan un jutge té oberta una causa penal,…
  Tags: l'estat, ha, del, dels, no, aquesta, general, al, delicte, tribunal
 • 50
  La Junta de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha adoptat l'acord de constituir una comissió de seguiment dels jutges que el pròxim dia 1 d'octubre de 2017 es trobin en funcions de guàrdia. La resolució s'ha adoptat amb "el propósito de atender y dar respuesta a los diversos escenarios de compromiso operativo en que puedan encontrarse los juzgados de guardia" el proper 1 d'octubre.  Recordem que…
  Tags: del, no, cap, seva, tribunal, referèndum, superior, catalunya, justícia, dels
 • 50
  El fiscal general de l'Estat, José Luís Maza, va fer ahir una enumeració dels delictes pels quals ha d'actuar la policia: pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i desobediència ("al menos"). Des d'un punt de vista jurídic, aquests delictes només es poden cometre en grau de consumació,…
  Tags: del, no, l'estat, ha, fiscal, general, dels, al, delicte, referèndum
 • 49
  Aquest dimecres, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional que, el diumenge que ve, s'impedeixi l'obertura de tots els locals o edificis públics que podrien ser utilitzats com a seu de col·legis electorals o que es tanquin si s'obren.…
  Tags: ha, referèndum, dels, del, tribunal, superior, justícia, catalunya
 • 47
  El president del Tribunal Suprem i alhora president del Consejo General del Poder Judicial, máxim órgan dels jutges, Carlos Lesmes i el President del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, Jesús María Barrientos Pacho s'oposen formalment a la decisió de la Generalitat d'investigar els crims de l'1-O. Tots dos presidents…
  Tags: del, catalunya, dels, tribunal, referèndum, ha, superior, seva, general, aquesta

Deixa un comentari