Christine Lagarde FMI

L’FMI demana que la gent gran mori perquè l’economia funcioni

El Fons Monetari Internacional ha vetat l’augment de les pensions a Espanya. En lloc de revalorar-les segons l’evolució de la inflació, com demanat per gairebé tots els partits polítics, l’FMI prohibeix augmentar-les més del 0,25% almenys fins al 2022.

L’entitat presidida per Christine Lagarde lamenta que l’envelliment de la població exerceix massa pressió sobre la despesa en pensions. L’FMI lamenta la longevitat actual de la població, causa d’una major despesa pública, i castiga qui gosa viure massa amb pensions insuficients per a garantir-li una vida digna. Això “per assegurar l’estabilitat financera del sistema”, es llegeix en el seu informe d’anàlisi de l’economia espanyola.

Pobresa gent granDes de Washington, l’FMI intenta posar un fre a la longevitat espanyola imposant retallades que afecten els més febles. Reconeix que les pensions, ja insuficients, perdran poder adquisitiu perquè creixeran menys que l’economia, però tant li fa. Que la gent visqui menys si ho vol fer dignament.

L’ideal, explica, seria que tothom treballés durant més temps i que estalviés per al futur. És més, com que “la despesa relacionada amb l’edat augmentar significativament”, l’FMI recomana, entre altres coses, l’augment de l’IVA reduïda del 10% al 21%. Pensions baixes, augment dels preus al detall.

Recordem que ja el 2012 Christine Lagarde va declarar sense embuts que, si la gent continua vivint tant, serà un problema per al sistema financer. La gent gran ha de morir perquè l’economia funcioni. I va convidar els Estats perquè demanin a les empreses privades –bancs in primis– el manteniment de qui, d’aquí a una vintena d’anys, serà un pes per al món.

One comment

  • Això ho afirma un personatge que està exempt de tot tipus d’impostos a causa del seu càrrec en el FMI i que rep un salari que ascendeix a més de mig milió de dòlars anuals. És el que ocorre quan es permet a certes impresentables arribar al poder. De fet, aquesta impresentable havia estat jutjada i condemnada a França per tèrbols assumptes financers, però el lobby jueu ho va impedir. L’excusa del jutge va ser tan peregriba com a desvergonyida: no complirà condemna per la seva “impecable trajectòria professional”… (sic)

Deixa un comentari