Salvador Dalí Surrealisme

S’exhuma el cos de Dalí i la maledicció s’escampa per Barcelona

Aquesta setmana s’obre, per mandat judicial, la tomba de Salvador Dalí. Igual que la maledicció que va recaure sobre els profanadors de la tomba reial de Tutankamon, ara comença a escampar-se la del gran mestre surrealista. Portada des de l’Alt Empordà per una tramuntana eixuta, aquesta maledicció s’instal·la sobre Barcelona.

Salvador Dalí SurrealismeEl moviment surrealista, nascut a París el 1925, cercava trobar el camí o camins per transformar el món, així que va abraçar l’única ideologia política afí: el surrealisme francès fou comunista. No durà gaire. Començà a circular per París que el surrealisme no era més que un grup de persones dedicades a l’alcohol, a l’erotisme i a les més grans ximpleries intel·lectuals.

Segons el cronista Josep Pla, “tot això era exactament veritat, un qualsevol dubte hauria resultat absurd”. Aquestes actituds no eren ben vistes pel comité central que es va desempallegar d’aquests surrealistes-comunistoides amb aficions burgeses que es reunien al Cafè Cyrano de rue Fontaine 42 per debatre de manera vehement en llargues i de vegades violentes converses.

La veritable alma mater del partit-agregació d’Ada Poltrona

Ara ja coneixem per fi la veritable alma mater del partit-agregació d’Ada Poltrona: el surrealisme-comunistoide d’aficions burgeses nascut al Cafè Cyrano. El surrealisme redemptor, amb la seva musa poltrona revolucionària guiant el proletariat desnonat.

De fet, quan es contempla un quadre de Salvador Dalí, s’hi veuen uns excel·lents dibuixos realistes que han estat descontextualitzats per integrar tots ells una nova creació que, en conjunt, no sembla tenir ni cap ni peus.

Vet aquí la similitud amb la dialèctica dels comuns: repùblica confederada borbònica, observatoris de la dialèctica, idees sense paraules, paraules sense idees, poltrones descastades, democràcia sense el poble, diàleg sense paraules, i tots a escampar les ximpleries per les xarxes socials.

El nostre monarca Salvador de Figueres és a punt d’arribar des del més enllà per demanar comptes a la seva regent Ada.

Related Posts

 • 67
  Van arribar al govern de l’Ajuntament de Barcelona imposant als seus càrrecs un sou de 2.200 € al mes i catorze pagues l’any, o sigui 30.800 €, com es pot comprovar al capítol de transparència —encara que hi ha excepcions—. Ara n’estan penedits, de les limitacions econòmiques que imposa el…
  Tags: no, ara, del, al, comú, comuns, barcelona, ajuntament, colau, ada
 • 64
  Segons reconeix El País, la mesura adoptada per Ada Colau amb l'objectiu de posar fi al fenomen dels pisos turístics iŀlegals ha fracassat clamorosament. La susdita mesura preveia que els propietaris dels pisos turístics iŀlegals denunciats poguessin obtenir la condonació del 80% de la multa si destinaven l'immoble a lloguer social.…
  Tags: dels, del, colau, s'hi, hauria, cap, ada, al, segons, barcelona
 • 62
  L’Ajuntament de Barcelona no té gaires manies a l’hora d’acollir i promoure qualsevol extremisme ideològic. L’últim cas que ha transcendit és l’anomenada «I Feria del Libro Marxista» —primera, a Barcelona; a Madrid també en fan una i van per la cinquena—, organitzada per un ens que es diu «Universidad Obrera»,…
  Tags: no, del, han, sobre, ajuntament, barcelona, comú, colau, ada
 • 60
  El govern d'Ada Colau ha encarregat la construcció d'un carril bici a Comsa, una de les empreses investigades per la trama del 3%. Tal com explica el diari La Vanguardia, l'adjudicació és de fa unes setmanes i, de fet, l'Ajuntament continua treballant amb aquestes societats de forma habitual. Es dóna…
  Tags: del, colau, aquestes, no, dels, més, fet, d'ada, barcelona, comú
 • 58
  El baròmetre semestral és una enquesta que encarrega l’Ajuntament de Barcelona, no és estrany que l’equip de govern sempre hi faci un bon paper. El corresponent a juny del 2017 té, com a data de realització, "del 25 de maig al 7 de juny de 2017"; però el 28 de…
  Tags: no, al, del, ja, fet, barcelona, colau, ara, més, pel

Deixa un comentari