Oriol Junqueras

Junqueras assumeix plens poders per a l’organització del referèndum

Avui Oriol Junqueras assumeix oficialment plens poders per a l’organització del referèndum. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat el decret que reestructura la Conselleria de Vicepresidència i Economia i Hisenda en vista del referèndum convocat per a l’1 d’octubre.

A l’empara d’aquest decret, necessari per al desenvolupament de les noves competències atribuïdes al Departament de la Vicepresidència, i Oriol Junqueras podrà comptar amb les següents estructures:
a) La Direcció de Serveis.
b) L’Assessoria Jurídica.
c) El Gabinet Tècnic.
d) L’Àrea de Processos Electorals i Consultes Populars.

L’Àrea de Processos Electorals i Consultes Populars tindrà, entre d’altres, les següents funcions que li permetran l’organització del referèndum:

 • Coordinar i executar les activitats administratives necessàries per dur a terme els processos electorals i les consultes populars.
 • Elaborar l’avantprojecte dels pressupostos electorals i de consultes populars que corresponguin a la Generalitat, la seva execució i gestió, i la liquidació corresponent.
 • Coordinar, organitzar, programar i supervisar totes les despeses electorals i consultes populars.
 • Portar a terme la coordinació tècnica interdepartamental en qualsevol procés electoral i consulta popular que correspongui realitzar, coordinar o organitzar a la Generalitat de Catalunya.

La Moncloa, per tant, ja té el que serà el culpable. Segons fonts de la Moncloa citades pel diari El País, el govern espanyol només haurà d’esperar que Junqueras signi alguna mesura relacionada amb la consulta per inhabilitar-lo i així acabar amb la seva carrera política.

Related Posts

 • 69
  El Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat, presidit per Oriol Junqueras, començarà a elaborar els pressupostos de l'any vinent només després del referèndum de l'1 d'octubre i ho farà segons el seu resultat del referèndum. Si aquell dia guanyés el sí, la Generalitat començaria una fase de negociació amb…
  Tags: pressupostos, del, referèndum, departament, govern, generalitat, competències, tant, elaborar, només
 • 61
  Avui Carles Puigdemont ha encarregat Junqueras de la compra del que s'ha convertit en l'objecte del debat polític de les últimes setmanes: les tan cobejades urnes electorals. Amb la publicació al DOGC del decret que modifica les competències dels departaments de la Generalitat, Oriol Junqueras és encarregat oficialment de la gestió…
  Tags: junqueras, del, generalitat, al, dels, espanyol, govern, ha, referèndum, ja
 • 49
  El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha fet una crida perquè també els contraris a la independència vagin a votar. "És importantíssim", ha dit. En ocasió del primer acte de campanya a favor del referèndum, Junqueras ha explicat que també cal convèncer els partidaris del No perquè l'1 d'octubre expressin el…
  Tags: ha, del, junqueras, l, referèndum, oriol
 • 48
  Per ordre del jutjat d’instrucció nº 13 de Barcelona, la Guardia Civil està cercant proves i indicis sobre l’òrgan de coordinació per fer el referèndum de l’1-O, segons han informat a Europa Press fonts de la investigació. En la remodelació del govern de la Generalitat feta el 14 de juliol,…
  Tags: l, d, del, pel, oriol, referèndum, junqueras, generalitat, catalunya
 • 45
  Cada vegada que el president Puigdemont compareix al costat del vice-president Junqueras, augmenta la impressió que la seva presidència té massa condicionants. El president Mas va plegar —ara en diuen «fer un pas al costat», com volent dir no se sap què—, per motius no prou ben explicats, i el…
  Tags: del, ha, d, al, generalitat, oriol, junqueras, referèndum, catalunya

Deixa un comentari