Mariscal manter

Mariscal sempre ha estat més bo polemitzant que dibuixant

Javier Mariscal, dissenyador de molt d’èxit en els anys 80, ara està arruïnat i es defineix com a manter: “Ya nadie me llama, estoy sin trabajo, soy un mantero”. Potser això ha estat decisiu perquè l’Ajuntament de Barcelona li hagi donat un cop de mà encarregant-li el cartell de les festes de la Mercè; falta veure si l’integra en el sindicat de manters, ara que ja tenen fins i tot la seva pròpia marca.

Sempre que ha tingut ocasió ha entrat en afirmacions notablement grolleres, de molt poca altura intel·lectual, sobretot entorn de Catalunya i el catalanisme, i això després d’haver estat Barcelona la seva ciutat d’adopció i el lloc des d’on s’ha projectat al món. Uns exemples:

Any 1988, declaracions a Las Provincias:

—¿Qué es lo más horroroso en Barcelona?
—Que pretende tener ‘sis milions’ de personas. Y no llegan. También es horrible que haya tantos catalanes.

Any 2013, declaracions al País sobre la diada:

¿El día ese de las banderas que parecía como la época de Hitler? Pues ni idea, no sé ni dónde estaba. Cuando veo más de diez banderas juntas ya me salen granos.

Any 2016, declaracions al Mundo:

Toda la información que yo he recibido de los soberanistas es una ruina. Están muy equivocados. Los auténticos patriotas somos los que estamos contra la independencia.

I sempre fa servir la mateixa tàctica: l’endemà de les declaracions, davant l’enrenou causat, es retracta lleugerament afirmant que era broma, que estava en un ambient relaxat o que no cal donar-hi més importància.

Segur que reincideix aviat.

_____
(Fotomuntatge del gran Uribe.)

Related Posts

 • 55
  Hi ha hagut un enfrontament violent entre la Guàrdia Urbana de Barcelona i alguns venedors il·legals de mercaderia il·legal, coneguts com a manters o top manta, en l’estació de metro de Plaça Catalunya. Diverses fonts, com l’agència Efe o Betevé informen d’un incident, en principi banal: un top manta que…
  Tags: d, l, ha, manters, al, barcelona, s, seva, marca, del
 • 53
  Us pensàveu que els venedors illegals de mercaderia illegal, aquí anomenats top-manta, eren uns pobres indigents que es guanyen la vida com poden? Això és el que ens han volgut fer creure, però hi havia un pla més sofisticat al darrere. Betevé acaba d’anunciar que el sindicat de manters presenta…
  Tags: l, marca, no, sindicat, d, del, al, manters, gran, tenen
 • 49
  L’omnipresència de la campanya pel referèndum del 1-O, rebaixat a mobilització pels seguidors d’Ada Colau, ens pot fer perdre de vista l’amenaça del terrorisme islàmic que ataca dia sí dia també pertot Europa. A Chalon-sur-Saône, població d’uns 45.000 habitants de la Borgonya, divendres passat dues dones van ser agredides, independentment…
  Tags: l, d, del, ha, catalunya, generalitat, ada, colau, ajuntament, barcelona
 • 45
  Els comuns, és a dir el partit d’Ada Colau, ara anomenat Catalunya en Comú, creuen que el referèndum que s’anuncia per al primer d’octubre no és altra cosa que una mobilització. En paraules del seu coordinador general, Xavier Domènech: «Un referèndum és un espai de resolució de conflictes, i no…
  Tags: no, d, catalunya, ara, al, més, ada, colau, del, barcelona
 • 45
  La turismofòbia que l’Ajuntament de Barcelona presidit per Ada Colau genera o, si més no, tolera no és cap fantasma, sinó una realitat que es manifesta en accions hostils, per ara de baixa intensitat. Un autobús turístic ple de visitants de la ciutat ha patit, segons informa Rac1, un atac…
  Tags: l, ha, barcelona, no, ajuntament, al, d, li, més, ada

Deixa un comentari