Artur Mas 9-N

Ofensiva contra el patrimoni dels independentistes abans de l’1-O

Artur Mas, Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs podrien haver de pagar de butxaca els 5,1 milions d’euros que va costar la consulta del 9-N. Ahir, de fet, el Tribunal de Comptes va obrir el procediment que podria concloure’s amb la condemna de l’expresident i dels exconsellers al reembossament de la xifra mencionada, amb embargament del seu patrimoni en el cas que no paguessin.

L’expresident ja ha declarat que no disposa d’aquesta quantitat de diners. Mas ha lamentat que la decisió del Tribunal de Comptes de reobrir el procediment només té l’objectiu d’espantar la gent perquè es faci enrere i renunciï al seu dret de vot. “A Mariano Rajoy se li està posant cara de Maduro”, ha ironitzat aŀludint al que està passant a Veneçuela.

Carles Puigdemont, per la seva banda, ha qualificat “d’indecent” el fet que el Tribunal de Comptes vulgui fer pagar la factura del 9-N als polítics inhabilitats i, en canvi, no faci res per recuperar els 60.000 MEUR que el govern espanyol va pagar per rescatar la banca. I també ha suggerit que el Tribunal de Comptes investigui l’amnistia fiscal “iŀlegal” per la qual, aleshores, Montoro hauria de respondre amb el seu patrimoni.

Puigdemont ha avisat l’Estat que “no ha entès res” si pensa que té al davant uns dirigents polítics preocupats més pels béns materials que no pas per la causa.

Related Posts

 • 53
  El vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha anunciat en roda de premsa que la Generalitat recorrerà contra les mesures que l'executiu espanyol pretén fer servir per controlar les seves despeses per tal que no siguin destinades a la celebració del referèndum. Junqueras ha explicat que…
  Tags: del, ha, al, no, dels, tribunal, ortega, joana, rigau, homs
 • 49
  L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha replicat la seva pàgina web després que la mateixa hagi estat tancada per la Guàrdia Civil aquesta nit. L'entitat ha anunciat l'obertura de la nova pàgina a l'adreça www.assemblea.eu amb una piulada en què ironitza sobre el tancament. https://twitter.com/assemblea/status/912452213443891200 El president, Jordi Sánchez, tot i no…
  Tags: ha, fet, joana, rigau, irene, ortega, francesc, homs, mas, artur
 • 44
  El fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, ha mort aquesta matinada per una infecció pulmonar. Ho ha anunciat el ministre de Justícia del govern espanyol, Rafael Catalá, a través del seu compte de Twitter. https://twitter.com/RafaCatalaPolo/status/935043803597230080 José María Romero de Tejada tenia 69 anys i, segons Europa Press, hauria mort a…
  Tags: del, ha, ortega, joana, rigau, puigdemont, carles, mas, irene, artur
 • 42
  El Ministeri d'Hisenda i Funció Pública espanyol reclama que Carles Puigdemont i la resta de consellers de l'exgovern català assumeixin personalment la despesa del referèndum de l'1-O. Segons el diari El Español, el secretari general d'Hisenda hauria enviat un escrit a la Fiscalia del Tribunal de Comptes perquè investigui sobre…
  Tags: del, puigdemont, artur, mas, carles, tribunal, comptes
 • 37
  El president de la Generalitat ha confirmat que no assistirà al Senat per fer al·legacions respecte a l’aplicació del 155 a Catalunya. Per la seva banda la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha comunicat que el Ple s’ajornarà a les 16:00 h de demà en comptes de celebrar-se a les…
  Tags: ha, puigdemont, al, del, no, té, res, rajoy, comptes, mariano

Deixa un comentari