Dormir Salut Insomni

Somiar per dormir si no es pot dormir per somiar

“La vida és un somni o els somnis ajuden a viure millor?”, preguntava un periodista italià. Potser la vida no és un somni, però no hi ha dubte que els somnis, entesos com a desitjos, ajudin a viure millor. I també a dormir millor.

Segons la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, sembla que un de cada tres catalans no aconsegueixi dormir prou, ni prou bé. Dormir poc i fer-ho malament és un risc per a la salut, però no hi ha un remei que sigui eficaç en el temps. L’ús de medicaments per dormir, de fet, només pot ser una solució temporània, ja que perd el seu efecte i provoca dependència al cap de poques setmanes.

Això dit, sembla que hi ha una altra solució per poder dormir i es tracta d’una solució més que natural. Una recent recerca científica hauria comprovat que el fet de tenir propòsits en la vida ajudaria a dormir. En altres paraules, si tens una bona raó per llevar-te al matí, també aconseguiràs dormir millor a la nit.

Atès que les persones tendeixen a tenir més problemes per dormir a mesura que envelleixen, la recerca duta a terme per dos centres americans –l’Escola de Medicina de la Universitat del Nord-oest i el Centre Mèdic de la Universitat de Rush– va analitzar uns 800 subjectes d’entre 60 i 100 anys. I l’estudi va arribar a la conclusió que qui dóna un sentit a la seva vida té una millor qualitat del son.

Per tant, que cadascú torni a obrir el calaix en què va desar els seus somnis. Segur que tothom en té d’incomplerts. Per què no començar ara mateix a perseguir-los?

Related Posts

 • 39
  Es diu que hi ha partits i altres entitats que, més que associacions caracteritzades per democràcia interna, són sectes. Però on és la frontera entre un partit politic -o qualsevol organització que defensa una ideologia- i una secta? Què és una secta? El DIEC defineix la secta com “un conjunt…
  Tags: no, d, l, ha, hi, psicologia
 • 38
  Segons una enquesta publicada realitzada per El Periódico, el 58,4% de catalans considera que “el debat independentista ha fet mal a la convivència”. En particular, un 40% de catalans hauria deixat de parlar de política amb algun familiar o amic, un 12% hauria trencat relacions i un altre 12% hauria…
  Tags: no, ha, hi, psicologia
 • 33
  Els antics sofistes grecs deien que la veritat és una creació de les persones i, com elles, acaba sent relativa. Entre altres coses, el filòsof Protàgores recordava que sobre totes les coses sempre hi ha dos punts de vista i la veritat només és una opinió. Considerem, per exemple, els números 6 i…
  Tags: no, hi, ha, d, l, psicologia

Deixa un comentari