corrupció catleaks gisa

Apareixen documents sobre la corrupció en el govern Mas

El digital El Español afirma tenir una quantitat immensa, uns 2.000 gigabytes, de documents que presumptament provarien la corrupció en el govern de la Generalitat durant la presidència d’Artur Mas: CatLeaks: la Generalitat de Mas amañó contratos por valor de 500 millones.

Diuen haver accedit

a documentación confidencial del Gobierno de Artur Mas, a todos los expedientes de las obras públicas licitadas desde 2011, a los informes de valoración que nunca se incluyeron en dichos expedientes y a comunicaciones internas de todos los funcionarios, altos cargos y responsables políticos que participaron en la toma de decisiones.

Amb Germà Gordó, llavors conseller de Justícia en el govern, i Andreu Viloca, tresorer del partit CDC, com a intermediaris, i el recurs a la fundació CatDem, s’hauria creat un «un sistema opaco capaz de burlar todos los controles de la Administración» amb vista a instrumentar la concessió de contractes d’obres públiques.

La desviació de diners públics a empreses ben relacionades amb el partit, és a dir que contribuïen a finançar-lo, més l’ús d’empreses públiques de la Generalitat com a oficina de col·locació de militants, protagonitzarà sens dubte la informació política durant els pròxims dies.

Més enllà del que hi hagi de veritat o de mentida en aquestes revelacions, s’adverteix l’objectiu prioritari de presentar la Generalitat de Catalunya com una administració intrínsecament corrupta.

Related Posts

 • 41
  Quan Àrtur Mas va elegir Carles Puigdemont com a candidat a la presidència de la Generalitat em va venir al cap una escena d’una pel·líula espanyola. Podria ser Recluta con niño (1956) o Cateto a babor (1970), o alguna per l’estil; no penso anar-la a buscar, no em demaneu tant!…
  Tags: més, d, l, generalitat, catalunya, cdc, mas, artur
 • 36
  Ja és oficial. Ara sí que es pot donar per acabat el procés. Àrtur Mas ha fet un altre «pas al costat» —és la seva manera de dir que plega— i deixa la direcció del partit abans conegut com a CDC, exactament dos anys després que va renunciar a ser…
  Tags: l, d, dir, del, catalunya, generalitat, mas, artur
 • 33
  Segons informa l'emissora televisiva 324, una desena d'agents de la Guàrdia Civil han accedit al Parlament per buscar documents sobre un presumpte finançament iŀlegal de CDC. També haurien anat a la conselleria de Justícia i al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat. Sembla que, ara mateix,…
  Tags: justícia, sobre, gordó, generalitat, documents, germà, govern, accedit, cdc, informació
 • 31
  La Junta de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha adoptat l'acord de constituir una comissió de seguiment dels jutges que el pròxim dia 1 d'octubre de 2017 es trobin en funcions de guàrdia. La resolució s'ha adoptat amb "el propósito de atender y dar respuesta a los diversos escenarios de compromiso operativo en que puedan encontrarse los juzgados de guardia" el proper 1 d'octubre.  Recordem que…
  Tags: del, los, govern, catalunya, justícia, l, y, mas, artur, generalitat
 • 31
  El vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha anunciat en roda de premsa que la Generalitat recorrerà contra les mesures que l'executiu espanyol pretén fer servir per controlar les seves despeses per tal que no siguin destinades a la celebració del referèndum. Junqueras ha explicat que…
  Tags: del, govern, l, s, generalitat, d, mas, catalunya, artur

Deixa un comentari