Oriol Junqueras

Comença l’enfrontament judicial entre Generalitat i Govern espanyol

El vicepresident del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha anunciat en roda de premsa que la Generalitat recorrerà contra les mesures que l’executiu espanyol pretén fer servir per controlar les seves despeses per tal que no siguin destinades a la celebració del referèndum.

Junqueras ha explicat que es presentaran dos recursos, al Tribunal Suprem i al Tribunal Constitucional. Després, si cal, també es portarà la qüestió al davant de les instàncies internacionals.

Mentrestant, per “protegir els treballadors públics”, les despeses setmanals seran certificades pels consellers i no pels interventors de cada departament com demanava el govern espanyol.

El Govern impugnarà l’expedient obert pel Tribunal de Comptes envers Artur Mas
El Govern també impugnarà l’expedient del Tribunal de Comptes que podria concloure’s amb la condemna de l’ex-president Artur Mas i els ex-consellers Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs al reembossament de les despeses de la consulta del 9-N.
Jordi TurullSegons ha explicat el portaveu del Govern, Jordi Turull, el procediment no s’estaria portant a terme de manera correcta. Per exemple, s’ha nomenat ja una instructora del cas “abans que acabi el termini per poder recórrer l’expedient” i s’ha escollit com a instructora “una ex-consellera del govern madrileny del PP d’Esperanza Aguirre”.
Turull ha considerat també poc habitual que “un advocat de l’Estat es personi en el cas perquè mai s’ha fet” i perquè “no té legitimació per fer-ho”, demostrant que aquest expedient forma part de “la línia d’assetjament judicial, per terra, mar i aire que porta a terme el govern espanyol” contra la Generalitat. 
El Govern predisposa la defensa dels que siguin querellats per l’1-O

A més a més, el Consell Executiu ha aprovat un acord a l’empara del qual la Generalitat es farà càrrec de la defensa i la “protecció jurídica” dels membres del Govern, dels alts càrrecs i dels empleats públics que siguin querellats per haver participat en l’organització del referèndum de l’1-O o que es trobin implicats en conflictes judicials per polèmiques entre l’Estat i el Govern.

Jordi Turull, ha assegurat que ningú serà deixat sol “davant l’ofensiva de l’Estat i el seu assetjament”.

La Generalitat, per exemple, es farà càrrec de la defensa de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, per la compra d’urnes, i “qualsevol treballador públic o alt càrrec” que col·labori en l’1-O tindrà la mateixa “protecció” per part del Govern.

Related Posts

 • 53
  Artur Mas, Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs podrien haver de pagar de butxaca els 5,1 milions d'euros que va costar la consulta del 9-N. Ahir, de fet, el Tribunal de Comptes va obrir el procediment que podria concloure's amb la condemna de l'expresident i dels exconsellers al reembossament de…
  Tags: ha, no, tribunal, del, al, dels, mas, ortega, joana, rigau
 • 47
  La Junta de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha adoptat l'acord de constituir una comissió de seguiment dels jutges que el pròxim dia 1 d'octubre de 2017 es trobin en funcions de guàrdia. La resolució s'ha adoptat amb "el propósito de atender y dar respuesta a los diversos escenarios de compromiso operativo en que puedan encontrarse los juzgados de guardia" el proper 1 d'octubre.  Recordem que…
  Tags: del, no, tribunal, govern, catalunya, dels, l, ha, ortega, joana
 • 40
  L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha replicat la seva pàgina web després que la mateixa hagi estat tancada per la Guàrdia Civil aquesta nit. L'entitat ha anunciat l'obertura de la nova pàgina a l'adreça www.assemblea.eu amb una piulada en què ironitza sobre el tancament. https://twitter.com/assemblea/status/912452213443891200 El president, Jordi Sánchez, tot i no…
  Tags: ha, joana, rigau, irene, ortega, francesc, homs, mas, artur, tribunal
 • 39
  El candidat d'ERC i vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, sortirà amb tota probabilitat de la presó si Esquerra Republicana guanya les eleccions del 21 de desembre. El líder republicà ho tindria tot de cara per sortir en llibertat si obté el suport majoritari dels ciutadans de Catalunya a les…
  Tags: del, junqueras, al, oriol, no, espanyol, catalunya, govern, dels, jordi
 • 36
  Cada vegada que el president Puigdemont compareix al costat del vice-president Junqueras, augmenta la impressió que la seva presidència té massa condicionants. El president Mas va plegar —ara en diuen «fer un pas al costat», com volent dir no se sap què—, per motius no prou ben explicats, i el…
  Tags: no, del, ha, s, d, al, generalitat, oriol, junqueras, jordi

Deixa un comentari