Mossos d'Esquadra Trasllat detinguts

La nova guerra de Ricard Vinyes, La Model

El Comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat fa poc el seu darrer intent de guerra cultural per desgastar el republicanisme català i acusar l’independentisme de ser excloent i minoritari. Ara, amb el nom de La Model i la negativa a fer el Memorial Puig Antich. Els Comuns no volen que res escapi al seu sectarisme.

En una recent reunió amb veïns sobre els usos de La Model, Vinyes ha dit que el  nom del memorial serà La Model i que aquest fet no es pot discutir. Abans, havia impulsat un manifest per evitar que cap altre nom que no sigui La Model es plantegi com a nom pel memorial que allà s’ha d’ubicar.

Es coneix el sectarisme de Vinyes i el seu odi cap a ERC i Alfred Bosch, que és qui va verbalitzar en un acte a la Model la idea que feia temps que es plantejava en ambients memorialistes, dir-li memorial Salvador Puig Antich. Puig Antich va ser el darrer pres assassinat a La Model, però igual que el PSUC va abandonar el militant anarquista, els que volen ser els seus hereus han decidit.

Tant és així que Vinyes va intentar via El País provocar i intentar posar els republicans en una situació d’incomoditat, en una notícia on s’explicava clarament que  el manifest estava pensat per tal de donar resposta a Bosch.

Després de voler desprestigiar el Born CC –un Valle de los Caídos de l’independentisme, segons Jaume Collboni- i de veure com Gerardo Pisarello l’apartava de la primera línia mediàtica després de l’esperpent que aquest va generar amb la instal·lació d’una escultura de Franco al passeig del Born, Vinyes ha trobat un nou element per a la seva lluita sectària i partidista, una manera de fer típica de l’entorn de Colau però que no s’hauria de permetre en un Comissionat de Memòria, un personatge que fa temps que hauria d’haver dimitit.

Aquest fet se suma als diferents atacs que des del govern dels Comuns s’han fet per intentar treure mèrits al tancament exemplar fet des de la Conselleria que capitaneja Carles Mundó i que ERC Barcelona sempre ha recordat que va ser una proposta seva.

Related Posts

 • 39
  El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la proposició del grup municipal d'ERC i ha reconegut "el govern i el Parlament sorgits de les urnes el 27-S com els únics representants legítims" de Catalunya. La proposta s'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC, BeC, Grup Demòcrata i la CUP, i…
  Tags: ha, del, bosch, barcelona, s, al, alfred, erc, ajuntament
 • 38
  El president del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha aprofitat la sessió extraordinària de la Comissió de Presidència convocada per discutir sobre els últims fets de turismefòbia per carregar contra el govern estatal presidit pel PP amb motiu del caos a l'aeroport d'El Prat. Alfred Bosch…
  Tags: ha, del, bosch, no, alfred, barcelona, erc, ajuntament
 • 36
  El darrer ple municipal va debatre una de les normes que des d’Esquerra creiem que és de les més importants d’aquesta legislatura: l’aprovació del Codi ètic i de conducta. Per innovador i perquè Colau s’havia presentat fent una defensa d’uns comportaments ètics impecables dels quals no només compartíem el fons, sinó…
  Tags: no, l, d, al, s, del, seva, ha, erc, barcelona
 • 32
  Esquerra Republicana a Barcelona ha trencat tots els ponts amb Ada Colau pel seu pacte de govern amb el PSC, un partit que ha justificat en més d'una ocasió la repressió policial contra els ciutadans l'1 d'octubre passat. Els republicans estan decidits a no votar cap de les mesures del…
  Tags: ha, del, erc, barcelona, no, al, aquest, seva, temps, cap
 • 32
  Ahir Ada Colau va rebutjar el prec d'Esquerra Republicana que demanava que la Comissió d'Investigació sobre l'àrea d'urbanisme inclogués també l'últim mandat de PSC i ICV. En particular, ERC va demanar que s'investiguin també els projectes urbanístics del període 2007/2011 com, per exemple, el de l'Hotel del Palau i de…
  Tags: del, fet, al, alfred, bosch, no, barcelona, ajuntament, erc

One comment

 • I després tenim a l’alcalde/SS/a Jong-Un-Colau plorant a llàgrima viva per l’assassinat de Puig Antich el mateix dia en què ella va néixer.

  A veure, si has nascut el mateix dia que es va cometre el seu assassinat, no tens ni punyetera idea del que va succeir, més que pels mitjans, sempre esbiaixada i partidista. O ets una hipòcrita de grandària descomunal.

  Va a ser el segon…

Deixa un comentari