Dolors Bassa Josep Ginesta

El Departament de Treball posa fi a la vaga de Metro i resol el que Mercedes Vidal ha estat incapaç de fer

Els treballadors de Metro de TMB han acordat aquest matí posar fi a la vaga de Metro que es produïa des de feia 3 mesos. Finalment, s’ha acordat per 226 vots a favor, 162 en contra i 37 abstencions acceptar la proposta de mediació feta pel Departament de Treball de la Generalitat liderat per la republicana Dolors Bassa. Amb aquest aval al nou conveni col·lectiu, doncs, es posa fi a una vaga que amenaçava de col·lapsar el servei de Metro en dates com l’11 de setembre o les Festes de la Mercè.

D’aquesta manera, la Generalitat resoldrà una situació bloquejada per culpa de la mala negociació que ha fet durant aquest temps la presidenta de TMB, Mercedes Vidal. La regidora de Barcelona en Comú havia assegurat davant els mitjans de comunicació que “no faria més propostes als treballadors” i, de fet, la pròpia direcció de TMB va enquistar encara més les negociacions eliminant un complement salarial als treballadors com a forma de pressió.

Aquesta mala gestió va comportar que tots els grups de l’oposició demanessin la dimissió de Mercedes Vidal al passat ple de l’Ajuntament. El govern de Barcelona en Comú, lluny d’entomar responsabilitats, va donar suport públic a la presidenta de TMB, si bé a la pràctica la va acabar apartant de les negociacions per la seva incapacitat.

En les darreres dècades, mai s’havien produït tantes jornades de vaga seguides al Metro de Barcelona, una situació que finalment es resoldrà gràcies a l’implicació del Departament de Treball de la Generalitat.

Related Posts

 • 10000
  La ciutat que avui vivim és el resultat de les aportacions de tots els que n’han format part i els que en formem part avui. Entre tots l’hem pensat, l’hem debatut i hem ajudat a fer-la tirar endavant. Entre tots hem posat en ordre les prioritats de la ciutat apostant…
 • 10000
  Avui, des de les set fins a les nou del matí, els barcelonins han hagut de patir un enèsim dilluns de vaga de metro. Un cop més ha estat necessària la regulació de passatgers a la Sagrera, al tram central de la línia 5. El metro s’aturarà un altre cop…
 • 10000
  Mentre Ada Colau acaba de presentar en roda de premsa el seu Observatori de l'Habitatge nou de trinca, avui els barcelonins pateixen els efectes del 10è dilluns de vaga de metro. I qui hauria de resoldre el problema usa l'estratègia de l'opòssum: Mercedes Vidal es fingeix morta. Metafòricament, és clar. Si bé ambientòloga,…
 • 71
  Segons explica el bloc Info Horta Guinardó, la regidora de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, s'hauria fet mofa dels vaguistes de TMB en una conversa al Telegram durant la comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat en què se la va reprovar. Mentre els membres de la comissió discutien sobre…
  Tags: del, no, mercedes, vidal, metro, havia, gestió, vaga, tmb, govern
 • 60
  Com diu una amiga meva, amb el Google Maps i un parell de talons es pot arribar fins a l'infern. Però ben bé no és del tot cert: la Sra. Mercedes Vidal sembla que la tinc en contra. Aquest migdia, després de plegar a la consulta, havia d'anar a dinar a casa de la…
  Tags: no, al, del, tmb, barcelona, aquesta, més, ha, mercedes, vidal

Deixa un comentari