Puigdemont Junqueras

La Llei del referèndum d’autodeterminació arriba al Parlament

L’ultim dia hàbil abans de les vacances parlamentàries, els grups Junts pel sí i CUP han presentat la llei per fer l’anunciat referèndum de l’1-O, però no la Llei de règim jurídic català (o Llei de transitorietat jurídica), sobre el contingut de la qual només hi ha especulacions.

Avui a la tarda està previst que el Tribunal Constitucional suspengui la reforma del Parlament que premetria aprovar aquesta llei en un sol dia. Segons el vicepresident Junqueras, aquest òrgan «està fart que el govern espanyol li faci fer el paper d’òrgan repressor i prohibidor de tot», i ha insistit que la llei del referèndum es podrà aprovar per la via ordinària com qualsevol altra llei.

La llei començarà el seu tràmit parlamentari quan la Mesa es reuneixi per admetre-la i n’ordeni la publicació al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC). La Mesa no es reunirà abans del 16 d’agost, ja que el Parlament estarà de vacances fins aleshores. El primer ple ordinari serà el 6 de setembre, tot i que una majoria com la de Junts pel sí més la CUP podria imposar un ple extraordinari en qualsevol moment.

El passat dia 4 de juliol es va donar a conèixer l’esborrany d’aquesta llei, i el govern català en va divulgar el contingut en un acte al Teatre Nacional de Catalunya.

Llei del referèndum

Related Posts

 • 65
  Continuen les revelacions amb comptagotes sobre el contingut de la llei de transitorietat jurídica, a aplicar en cas que guanyi el sí en el referèndum del primer d'octubre. Ja sabíem que defineix Catalunya com una república de dret, democràtica i social i que consta d’aquests capítols: Preàmbul 1 Disposicions generals,…
  Tags: llei, l, tribunal, del, referèndum, sí, constitucional, catalunya, no, pel
 • 63
  "Adéu als menyspreus, adéu a les pors, adéu a les injustícies, adéu a la incertesa, adéu a les amenaces". Aquest és el contingut del nou espot realitzat per Junts pel Sí, la CUP i les entitats sobiranistes i les imatges que acompanyen l'eslògan mostren com s'esborren unes pintades a favor de…
  Tags: del, sí, referèndum, junts, ha, pel, cup, constitucional, govern, tribunal
 • 62
  Segons el projecte de llei del referèndum presentat avui per Junts pel Sí i la CUP, la república catalana podria proclamar-se ja l'1 d'octubre en el cas que guanyi el sí. El procés constituent, que culminarà amb la redacció de la constitució catalana, s'obriria en els dos dies següents. Si, en canvi,…
  Tags: referèndum, del, llei, pel, sí, junts, cup
 • 58
  Com previst, el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment la reforma del reglament del Parlament de Catalunya que hauria permès l'aprovació per la via urgent de la Llei del referèndum d'autodeterminació i de les anomenades lleis de desconnexió. El TC ha admès a tràmit per unanimitat el recurs d'inconstitucionalitat presentat divendres…
  Tags: del, ha, constitucional, tribunal, parlament, pel, govern, al, llei, catalunya
 • 56
  Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han presentat la llei de transitorietat jurídica que preveu el traspàs de la legalitat espanyola a la catalana fins a la proclamació de la República. Segons anunciat en roda de premsa, la llei s'aprovarà abans del referèndum de l'1-O i entrarà en…
  Tags: del, no, llei, sí, ha, referèndum, pel, català, junts, cup

Deixa un comentari