Futbol al carrer

L’Ajuntament de Barcelona vol promoure el futbol al carrer

L’Ajuntament de Barcelona, presidit per Ada Colau, combat el comerç legal amb la promoció dels venedors de mercaderia il·legal; combat el trànsit rodat amb iniciatives tan estrafolàries com la superilla del Poblenou, que multiplica els problemes dels veïns; combat el turisme amb la moratòria hotelera, que provoca la puja de preus, i ara vol que hi hagi més nens jugant a futbol en l’espai públic.

Es tracta d’erradicar de l’ordenança les multes per jugar a pilota, i, consegüentment, de promoure que hi hagi places i carrers, se suposa que prèviament «pacificats» de trànsit i de terrasses, on la jovenalla pugui practicar els jocs que els vinguin de gust sense que els veïns tinguin dret a queixar-se.

El tinent d’alcalde Jaume Asens, pompós i grandiloqüent, proclama: «Hi ha un principi general de prohibició sobre les places i la nostra idea és invertir-lo i que hi hagi un principi de tolerància; que la prohibició sigui l’excepció i no la regla, que prevalgui el principi de tolerància». Creu que «l’espai públic no és res més que la prolongació de la casa de la gent més pobra» i per això es proposen «generar nous espais públics perquè aquests nois puguin jugar».

Per prevenir els possibles conflictes que inevitablement es produiran, ja preveuen potenciar els «educadors de carrer». I afegeix: «És evident que és preferible enviar els nens a educadors que a policies»; no tan evident, però es veu que aquests polítics que pateix Barcelona volen fer créixer els nens amb la idea que el policia és un enemic que no ha de fer res en les seves vides.

La idea de ciutat que hi ha rere les iniciatives dels qui governen ara l’Ajuntament de Barcelona és pròpia del XIX: bordegassos abandonats a la seva sort en carrers sense cotxes, sense botigues i sense terrasses, com més va més buits de turistes i com més va més plens de venedors ambulants de merdetes.

Related Posts

 • 85
  La turismofòbia que l’Ajuntament de Barcelona presidit per Ada Colau genera o, si més no, tolera no és cap fantasma, sinó una realitat que es manifesta en accions hostils, per ara de baixa intensitat. Un autobús turístic ple de visitants de la ciutat ha patit, segons informa Rac1, un atac…
  Tags: l, ha, barcelona, no, ajuntament, turismofòbia, comú, aquests, més, ada
 • 77
  Us pensàveu que els venedors illegals de mercaderia illegal, aquí anomenats top-manta, eren uns pobres indigents que es guanyen la vida com poden? Això és el que ens han volgut fer creure, però hi havia un pla més sofisticat al darrere. Betevé acaba d’anunciar que el sindicat de manters presenta…
  Tags: l, hi, no, del, venedors, dels, barcelona, urbana, ajuntament, guàrdia
 • 70
  Una altra heroica iniciativa d’ Arran, els combatius joves de la CUP: després d’atacar un autobús ple de turistes, ara van a punxar rodes de bicicletes de lloguer amb ganivets de cuina. En un tweet de @ArranP9 (Poblenou) declaren: «Ja n’estem fartes de l’ocupació per part d’empreses turístiques de l’espai…
  Tags: no, l, espai, públic, del, ara, barcelona, mossos, d'esquadra, catalunya
 • 66
  Hi ha hagut un enfrontament violent entre la Guàrdia Urbana de Barcelona i alguns venedors il·legals de mercaderia il·legal, coneguts com a manters o top manta, en l’estació de metro de Plaça Catalunya. Diverses fonts, com l’agència Efe o Betevé informen d’un incident, en principi banal: un top manta que…
  Tags: l, guàrdia, ha, urbana, barcelona, aquests, legal, venedors, del, promoure
 • 55
  A través d'un vídeo penjat a les xarxes socials, l'organització juvenil d'extrema esquerra anticapitalista Arran ha reivindicat l'atac de dijous passat contra un autobús ple de turistes a l'avinguda Joan XXIII, a la zona del Camp Nou. "El turisme massiu mata els barris, destrueix el territori i condemna a la misèria…
  Tags: ha, del, barcelona, dels, ada, colau, mossos, d'esquadra, turismofòbia, ajuntament

Deixa un comentari