El Prat

Inquietant situació a l’ aeroport del Prat deguda als retards

Un miler de persones han perdut el vol durant l’última setmana a conseqüència dels controls de seguretat a l’ aeroport del Prat (BCN), massa lents i mancats de personal.

L’ Asociación de compañías españolas de transporte aéreo (ACETA), que agrupa Air Europa, Air Nostrum, Binter Canarias, Canair, Evelop, Iberia, Iberia Express, Naysa y Vueling, ha manifestat la seva preocupació en una nota de premsa.

Desde ACETA consideramos que se precisa una solución ante el grave perjuicio que se está ocasionando a los pasajeros, además de la imagen negativa que se está proyectando de España en el exterior y del impacto que está produciendo en la operativa de las compañías aéreas, por los retrasos y pérdidas de conexiones que se están registrando

La situació, ja prou caòtica, es pot agreujar amb l’anunciada vaga dels treballadors de l’empresa de seguretat Eulen.

Les companyies de navegació aèria denuncien els perjudicis que els causen els embussos provocats en el control de passatgers, que generen retards en els vols. Concretament, Vueling ha hagut de retardar el 30% dels seus vols. Però malgrat aquests retards, un miler de passatgers no hi han sigut a temps.

ACETA adverteix seriosament les parts involucrades:

Debemos procurar el buen funcionamiento de nuestros aeropuertos para ofrecer un servicio óptimo a los pasajeros, para garantizar la correcta operativa de las compañías aéreas y para preservar la buena imagen de España de cara al exterior. Por ello, se debe poner fin de manera inmediata a las esperas y aglomeraciones de pasajeros en las instalaciones de El Prat.

I recorden, per si feia falta, que 4 de cada 5 turistes vénen a Espanya en avió, essent Barcelona una de les destinacions preferides.

_____
(Foto: M. Minocri)

Related Posts

 • 78
  Provocar cues és l’arma que tenen els treballadors de seguretat de l’aeroport del Prat per pressionar la seva empresa, Eulen, i en conseqüència Aena. Aena, després d’amenaçar Eulen amb sancions, finalment s’ha decidit a fer alguna cosa: ha convocat els representants dels treballadors i d’Eulen a una reunió avui divendres…
  Tags: ha, no, del, eulen, las, está, treballadors, vaga, l, prat
 • 65
  La notícia seria que no hi hagués retards en el control de passatgers a l’aeroport del Prat, però un cop més, un estiu més, torna a haver-hi cues de dues hores, «segons fonts dels treballadors, per escassetat de personal i la falta de formació d’alguns dels empleats». No ho adverteix…
  Tags: l, del, aeroport, no, prat, ja, dels, control, passatgers, retards
 • 58
  Els 360 vigilants de seguretat de l’ aeroport del Prat, pertanyents a l’empresa Eulen, han decidit descartar la vaga parcial ja convocada i fer vaga indefinida de 24 hores. La negociació està encallada, ja que els treballadors, a part les seves reinvidicacions econòmiques i les queixes sobre les seves condicions…
  Tags: vaga, l, prat, del, aeroport, no, eulen, ja, seguretat, treballadors
 • 56
  L’expulsió d’un senegalès en situació irregular ha estat obstaculitzada per uns quants passatgers catalans que, en veure’l emmanillat i custodiat per la Guardia Civil, van improvisar un motí. El resultat ha estat que el vol VY7888, de Barcelona a Dakar, va sortir amb més de quatre hores de retard, amb…
  Tags: l, ha, dels, vol, passatgers, seva, del, hi, durant, no
 • 49
  El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta, ha declarat que el Govern dóna per acabada la mediació entre la direcció d'Eulen i el comitè de vaga per resoldre el conflicte laboral a l'Aeroport del Prat. En particular, la proposta de resolució preveu la incorporació…
  Tags: del, als, seguretat, vaga, treballadors, dels, generalitat, seva, controls, prat

Deixa un comentari