Transitorietat Parlament

La llei de transitorietat jurídica farà molt fàcil obtenir la nacionalitat catalana

Continuen les revelacions amb comptagotes sobre el contingut de la llei de transitorietat jurídica, a aplicar en cas que guanyi el en el referèndum del primer d’octubre. Ja sabíem que defineix Catalunya com una república de dret, democràtica i social i que consta d’aquests capítols:

Preàmbul
1 Disposicions generals, nacionalitat i territori;
2 La successió d’ordenaments i d’administracions;
3 Els drets i els deures;
4 El sistema institucional;
5 El poder judicial i l’administració de justícia;
6 Les finances;
7 Referèndum d’independència;
8 El procés constituent;
9 Disposicions finals i d’inaplicació.

Ara ens fan saber que, amb aquesta llei, es pretén substituir el Tribunal Constitucional per una Sala de Garanties i crear un Tribunal Suprem.

Segons Europa Press, que recull declaracions d’un dels ponents de la llei, el diputat Benet Salellas (CUP):

… la norma explicita cómo funcionará el proceso constituyente y establece como se resolverían en una Catalunya independiente aquellas competencias que ahora pertenecen a la Administración del Estado, pero aclara que no se trata de una constitución en sí misma, precisamente porque es el proceso constituyente que prevén tras el 1-O el que debe dibujarla y concretar las instituciones definitivas.

Malgrat això, aquesta llei entra en qüestions tan concretes com restablir la Llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, parcialment suspesa pel Tribunal Constitucional espanyol, o establir terminis més breus perquè els estrangers accedeixin a la nacionalitat catalana; segons Salellas, «reduce unos plazos que son absolutamente, me atrevería a decir, racistas que tiene la legislación española» [sic].

Related Posts

 • 65
  L’ultim dia hàbil abans de les vacances parlamentàries, els grups Junts pel sí i CUP han presentat la llei per fer l’anunciat referèndum de l’1-O, però no la Llei de règim jurídic català (o Llei de transitorietat jurídica), sobre el contingut de la qual només hi ha especulacions. Avui a…
  Tags: llei, del, l, referèndum, no, contingut, catalunya, cup, govern, junts
 • 59
  "Adéu als menyspreus, adéu a les pors, adéu a les injustícies, adéu a la incertesa, adéu a les amenaces". Aquest és el contingut del nou espot realitzat per Junts pel Sí, la CUP i les entitats sobiranistes i les imatges que acompanyen l'eslògan mostren com s'esborren unes pintades a favor de…
  Tags: del, sí, referèndum, junts, pel, cup, constitucional, institucional, govern, sobre
 • 59
  Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han presentat la llei de transitorietat jurídica que preveu el traspàs de la legalitat espanyola a la catalana fins a la proclamació de la República. Segons anunciat en roda de premsa, la llei s'aprovarà abans del referèndum de l'1-O i entrarà en…
  Tags: del, catalana, no, llei, nacionalitat, sí, república, espanyol, cas, dels
 • 54
  Segons el projecte de llei del referèndum presentat avui per Junts pel Sí i la CUP, la república catalana podria proclamar-se ja l'1 d'octubre en el cas que guanyi el sí. El procés constituent, que culminarà amb la redacció de la constitució catalana, s'obriria en els dos dies següents. Si, en canvi,…
  Tags: referèndum, del, llei, pel, catalana, sí, junts, cup
 • 53
  El diputat de Junts pel Sí Lluís Llach ha afirmat en un acte públic que «si l’Estat espanyol impedia les votacions del referèndum, al Parlament no li tremolarien les cames per declarar la independència tot seguit». Però si, malgrat tot, (a) el referèndum es fa, (b) hi ha una participació…
  Tags: del, d, no, referèndum, independència, l, aquesta, ja, dels, sí

Deixa un comentari