Colau metro

Els comuns volen apujar-se el sou perquè no hi arriben

Van arribar al govern de l’Ajuntament de Barcelona imposant als seus càrrecs un sou de 2.200 € al mes i catorze pagues l’any, o sigui 30.800 €, com es pot comprovar al capítol de transparència —encara que hi ha excepcions—.

Ara n’estan penedits, de les limitacions econòmiques que imposa el codi ètic de què tan orgullosos estaven:

El tope actual es muy bajo si se considera que no hay mecanismos de corrección ni complementos de responsabilidad (…) hay que subir el salario, como mínimo un 1,5%, por estricta aplicación del IPC, y prever complementos para transporte y comidas (…) el debate político sobre salarios éticos no puede ser ‘a ver a quién es más precario’. El primer código ético es este sentido fue un patinazo.

Van fer bandera de les limitacions del sou, del rebuig als privilegis que comporta el càrrec, de l’austeritat, de la humilitat i d’anar en metro —almenys un dia per fer-se la foto—, però que poc dura el temps de les promeses. Ara han vist que la dedicació és molta i la recompensa escassa. Ara es penedeixen d’haver exagerat en l’autoretallada; de fet, no se’n penedeixen: feia falta una bona limitació del sou per adquirir una aureola de polític alternatiu, diferent de la casta que ens havia governat fins llavors.

Però el gest propagandístic ja està amortitzat i el sacrifici ha durat massa. Ara tot són presses per apujar-se el sou, abans que no sigui massa tard:

Si se tiene que cambiar el tope tiene que ser máximo antes de que acabe el 2017, ya que en el 2018 nos instalamos en precampaña. Y tampoco es posible cambiarlo al principio del siguiente mandato, porque la decisión podría ser muy controvertida.

Què tenen en comú els «comuns» amb el comú dels mortals? Poca cosa, però almenys això sí: volen guanyar-se bé la vida. No els fa més humans, aquesta comuna aspiració?

Rectifiqueu els errors comesos en limitar-vos el sou, i aprofiteu-vos ara que encara hi sou.

Related Posts

 • 80
  Segons reconeix El País, la mesura adoptada per Ada Colau amb l'objectiu de posar fi al fenomen dels pisos turístics iŀlegals ha fracassat clamorosament. La susdita mesura preveia que els propietaris dels pisos turístics iŀlegals denunciats poguessin obtenir la condonació del 80% de la multa si destinaven l'immoble a lloguer social.…
  Tags: del, ha, colau, als, ada, al, barcelona, comú, ajuntament
 • 79
  L’Ajuntament de Barcelona no té gaires manies a l’hora d’acollir i promoure qualsevol extremisme ideològic. L’últim cas que ha transcendit és l’anomenada «I Feria del Libro Marxista» —primera, a Barcelona; a Madrid també en fan una i van per la cinquena—, organitzada per un ens que es diu «Universidad Obrera»,…
  Tags: l, no, del, d, ha, ajuntament, barcelona, comú, colau, ada
 • 74
  El govern d'Ada Colau ha encarregat la construcció d'un carril bici a Comsa, una de les empreses investigades per la trama del 3%. Tal com explica el diari La Vanguardia, l'adjudicació és de fa unes setmanes i, de fet, l'Ajuntament continua treballant amb aquestes societats de forma habitual. Es dóna…
  Tags: del, colau, no, ha, barcelona, comú, ajuntament, ada
 • 72
  La Plataforma d’Afectats per la Superilla del Poblenou ha presentat a l’Ajuntament de Barcelona una reclamació administrativa en què demanen «l’aturament i retirada de totes les infraestructures instaurades com a conseqüència de la implementació de la prova pilot Superilla P9». D’aquí a sis mesos, com estableix la llei de procediment…
  Tags: ha, del, l, no, d, als, ara, al, ajuntament, barcelona
 • 72
  El baròmetre semestral és una enquesta que encarrega l’Ajuntament de Barcelona, no és estrany que l’equip de govern sempre hi faci un bon paper. El corresponent a juny del 2017 té, com a data de realització, "del 25 de maig al 7 de juny de 2017"; però el 28 de…
  Tags: no, l, al, del, què, barcelona, colau, d, ara, ajuntament

Deixa un comentari