Estelades Xavier Soley

El Govern convocarà el referèndum encara que el TC suspengui la llei

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha declarat als micròfons de RAC1 que el Govern convocarà el referèndum a l’empara de la llei del Parlament que el preveu encara que, per fer-ho, hagi d’anar en contra d’una eventual suspensió dictada pel Tribunal Constitucional.

Josep Rull ha explicat que la llei del referèndum serà aprovada per un Parlament “legítim i democràtic” i, per tant, s’aplicarà per obediència al mateix encara que sigui rebutjada pel govern Espanyol.

Rull ha explicat que el Govern actuarà assistit per dos drets reconeguts internacionalment: el principi democràtic que reconeix el referèndum com una eina de democràcia directa, i el dret d’excepció que els permetrà desobeir el dret intern espanyol per haver ja intentat pactar el referèndum i haver-se enfrontat amb la negativa de l’Estat. “L’Estat s’ha negat sistemàticament a fer el que han fet Escòcia i el Quebec” i per això nosaltres “posarem les urnes d’acord amb un parlament legítim i democràtic que és el Parlament de Catalunya”, ha dit.

Related Posts

 • 71
  Com previst, el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment la reforma del reglament del Parlament de Catalunya que hauria permès l'aprovació per la via urgent de la Llei del referèndum d'autodeterminació i de les anomenades lleis de desconnexió. El TC ha admès a tràmit per unanimitat el recurs d'inconstitucionalitat presentat divendres…
  Tags: del, ha, tc, constitucional, tribunal, parlament, suspensió, espanyol, pel, govern
 • 65
  El Tribunal Constitucional ha anul·lat la disposició addicional 40 de la llei pressupostària catalana i ha declarat inconstitucionals les partides contingudes en la mateixa en el cas que es destinin a finançar el referèndum. La disposició anuŀlada preveu que el Govern català "ha d'habilitar les partides per garantir els recursos…
  Tags: referèndum, ha, del, al, catalunya, govern, constitucional, llei, tribunal, espanyol
 • 62
  El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat la interposició del recurs d’inconstitucionalitat contra la reforma del Reglament del Parlament que l’ha de permetre. Segons Rajoy, de fet, amb aquesta reforma es vol "liquidar la sobirania nacional, la Constitució espanyola”, l’Estatut d’autonomia i també la Bíblia. L’Advocacia de l’Estat…
  Tags: del, ha, al, contra, parlament, tribunal, constitucional, tc, referèndum
 • 55
  El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment els acords a l'empara dels quals el Parlament català va proclamar la independència. La decisió s'ha adoptat com a conseqüència de l'admissió a tràmit del recurs presentat pel govern espanyol que, mitjançant l'anomenat incident d'execució de sentència, ha sol·licitat que els susdits…
  Tags: ha, tribunal, del, constitucional, govern, espanyol, pel, l'empara, tc, s'ha
 • 49
  L’ultim dia hàbil abans de les vacances parlamentàries, els grups Junts pel sí i CUP han presentat la llei per fer l’anunciat referèndum de l’1-O, però no la Llei de règim jurídic català (o Llei de transitorietat jurídica), sobre el contingut de la qual només hi ha especulacions. Avui a…
  Tags: llei, del, parlament, al, referèndum, ha, catalunya, govern, pel, constitucional

Deixa un comentari