ANC Omnium Cuixart Sanchez

L’ANC reclama que es prescindeixi del quòrum, Òmnium demana més diners als seus socis

L’ANC ha demanat als partits independentistes que, en cas de victòria el sí, tirin endavant la independència prescindint del percentatge de participació que es registri a fi d’obviar a un eventual boicot promogut per Ciutadans, PP i PSC.

Des de l’Assemblea recorden que tampoc va ser necessari un mini’m de participació quan es va votar l’Estatut o va sotmetre’s a referèndum l’aprovació de la Constitució Europea. En ambdós casos, la participació no va arribar al 50% però això no va treure legitimitat al resultat i ningú no va dubtar de la seva validesa política i jurídica.

Òmnium demana als seus socis que dupliquin la quota anual

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha enviat una carta als socis de l’entitat per demanar-los que enguany facin una aportació excepcional. Concretament, els ha demanat que, només aquest any, dupliquin la quota anual en vista del referèndum i davant l’intent de l’Estat “d’ofegar-los financerament amb les dues multes polítiques de 330.000 euros”.

Cuixart ha demanat als socis un “esforç excepcional” al davant d’una situació excepcional com la que s’està vivint i que constitueix el repte més important dels últims segles per a Catalunya. També ha demanat als socis que intentin convèncer altres persones perquè s’adhereixin a Òmnium.

Related Posts

 • 72
  El ministre de Justícia del govern espanyol, Rafael Catalá, ha negat que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart siguin presos polítics. Segons Catalá, de fet, la jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha imposat la presó condicional amb motiu de la "hipotètica comissió d'un delicte". Enric Millo acusa Sànchez i Cuixart d'haver…
  Tags: ha, cuixart, del, dels, no, jordi, al, ningú, davant, als
 • 64
  La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat una denúncia per sedició contra els responsables de les concentracions del passat dimecres a Barcelona, demanant al jutge que s'investigui per identificar-los. El delicte de sedició, previst per l'art. 544 del codi penal, sanciona "els qui [...] s'alcin públicament i tumultuàriament per impedir,…
  Tags: jordi, del, ha, cuixart, al, no, demanat, nacional, dels, l'assemblea
 • 61
  Els presidents de l'ANC, Jordi Sánchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, estan en presó per la interlocutòria de la jutgessa Carmen Lamela com a presumptes autors d'un delicte de sedició. Milers de veus s'han alçat en protesta per aquesta decisió judicial on veuen una injustícia flagrant. Les xarxes estan plenes…
  Tags: del, dels, més, davant, persones, no, ha, ciutadans, al, jordi
 • 61
  Els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart demanaran a l'Audiència Nacional el trasllat en una presó de Catalunya per estar més a prop de la família. Els Jordis estan detinguts des del passat 16 d'octubre a la presó de Soto del Real (Madrid) on se sol…
  Tags: jordi, catalunya, del, nacional, ha, cuixart, seva, més, l'assemblea, catalana
 • 61
  En una roda de premsa en l’International Press and Broadcasting Center, els presidents de l’ANC, Jordi Sánchez, i d’Omnium Cultural, Jordi Cuixart, han afirmat que, en les circumstàncies actuals, aconseguir un milió de votants en el referèndum d’autodeterminació vinculant convocat per demà, primer d’octubre, seria «un èxit desbordant». Cal recordar…
  Tags: jordi, no, referèndum, ha, als, ningú, davant, votar, del, aquest

Deixa un comentari