Guàrdia Civil El Prat

La Guàrdia Civil garanteix el compliment dels serveis mínims a l’aeroport d’El Prat

Gràcies a la presència de la Guàrdia Civil, que ha garantit el compliment dels serveis mínims fixats en el 90%, el primer dia de vaga indefinida a l’aeroport d’El Prat no ha fet registrar gaires esperes. Segons informa Europapress, les esperes més llargues han estat d’una quarantena de minuts i s’han registrat cap a les quatre de la matinada. Després, la situació s’ha normalitzat i en els horaris de més afluència de passatgers el temps d’espera sempre ha estat inferior al quart d’hora.

Els treballadors d’Eulen, per la seva banda, no han apreciat el control policial i han lamentat “l’esgotament emocional” provocat per la presència dels agents. Aquests, però, han garantit que tot es dugués a terme segons previst i han evitat una enèsima situació de caos a l’aeroport.

També la Guàrdia Civil reclama una millora de les seves condicions laborals

El portaveu de l’Associació Unificada de Guàrdies Civils, Juan Antonio Fernández, ha expressat la seva solidaritat envers els vaguistes i ha explicat que el problema s’ha agreujat per “la falta de diàleg (del Govern) en un conflicte laboral”. Fernández ha destacat que “si hi hagués hagut més diàleg, la intervenció de la Guàrdia Civil no hauria estat necessària”.

És més, la susdita Associació ha lamentat que els agents se senten utilitzats en benefici dels interessos del Govern espanyol que “utilitza la Guàrdia Civil perquè li tregui les castanyes del foc” en situacions de conflicte com ara aquesta vaga.

Fernández ha explicat que els agents de la Guàrdia Civil s’han vist obligats a traslladar-se a El Prat “sense cap contraprestació econòmica” i ha recordat que ells també fa molts anys que estan reivindicant una pujada salarial com la que s’ha ofert als vigilants de seguretat d’El Prat. Tot i això -ha subratllat- els agents sempre compleixen amb la seva funció i, quan se’ls reclami, hi són.  

Related Posts

 • 52
  Provocar cues és l’arma que tenen els treballadors de seguretat de l’aeroport del Prat per pressionar la seva empresa, Eulen, i en conseqüència Aena. Aena, després d’amenaçar Eulen amb sancions, finalment s’ha decidit a fer alguna cosa: ha convocat els representants dels treballadors i d’Eulen a una reunió avui divendres…
  Tags: ha, no, del, prat, dels, aeroport, guàrdia, civil
 • 51
  La Guàrdia Civil ha començat a desplegar les seves unitats especials en les infraestructures estratègiques de Catalunya. En particular, segons ha informat l’agència Europa Press, uns 150 agents del Grup d'Acció Ràpida (GAR) de la Guàrdia Civil ja serien a El Prat per tenir sota control l’aeroport en el cas en…
  Tags: guàrdia, civil, del, prat, ha, aeroport, agents, seva
 • 47
  Segons informa el Ministeri d'Interior espanyol, aquest cap de setmana la Guàrdia Civil ha confiscat més d'1,3 milions de cartells i material de propaganda del referèndum durant la inspecció en una empresa de distribució. https://twitter.com/interiorgob/status/909394022615089152 L'empresa intervinguda té seu a Montcada i Reixac. S'hi ha trobat fullets informatius, cartells més…
  Tags: civil, guàrdia, ha, del, seva, més
 • 47
  Arran del rebuig de la proposta de la Generalitat per part dels treballadors d'Eulen, el Ministeri de Foment del govern espanyol ha convocat un gabinet de crisi per prendre totes les mesures que siguin necessàries per fer front a la situació que s'està vivint a l'aeroport d'El Prat.  El ministre Íñigo…
  Tags: ha, l'aeroport, guàrdia, civil, més, del, dels, prat, no, aeroport
 • 42
  La Guàrdia Civil s'ha personat a la comissaria regional dels Mossos d'Esquadra de Ponent, a Lleida, per reclamar la gravació i transcripció de les converses dels telèfons de dos comandaments i també d'un tercer agent que va participar en la coordinació del dispositiu del dia del referèndum. També s'ha requerit la…
  Tags: del, dels, guàrdia, civil, s'ha

Deixa un comentari