Falten pilones a les Rambles

Calen pilones per impedir atacs terroristes amb vehicles

Per què no hi ha pilones de seguretat en els accessos a les Rambles o al Portal de l’Àngel, malgrat un suggeriment explícit del ministeri de l’Interior d’abans de Nadal? També els observadors més sensats ho havien advertit, com Xavier Torrens.

Hi ha hagut prou antecedents, a Europa, de l’ús d’un vehicle pesant per matar gent en un espai públic: Niça, Berlín, Londres, París, Estocolm… També a Israel.

I segons el Periódico, la CIA havia avisat els Mossos fa dos mesos d’un atac a Barcelona.

Les pilones de seguretat no són una garantia que no hi haurà cap atac, com tampoc l’ús del casc garanteix la vida del motorista ni el cinturó la de l’automovilista, però disminueixen el risc. Es tracta, simplement, de no posar-los-ho tan fàcil als qui ens volen veure morts.

Res més vulnerable que un passeig ple de gent i accessos oberts. Reus, Calella, Calafell ja s’afanyen a posar obstacles, i Madrid ho torna a fer.

La necessitat de pilones o de qualsevol sistema de barreres que limitin el pas de vehicles hostils és més imperiosa quan es veu que l’atac del dia 17 a les Rambles no era un pla llargament preparat: no havent pogut accedir a un camió de gran tonatge i frustrat l’ús d’una gran quantitat d’explosius a causa de l’accident d’Alcanar, van recórrer a fer una matança improvisada.

Tenim una bona policia, que ha sabut estar a l’altura en aquest moment tan difícil —en això sembla que hi ha gairebé unanimitat—, però no podem esperar que supleixi la deixadesa dels polítics, ni confiar en els cops de sort.

El primer deure del governant és garantir la seguretat dels seus governats, i per això convé que facin cas dels advertiments i es decideixin a aplicar les mesures que altres de més espavilats fa temps que apliquen, com les pilones entorn dels llocs de gran afluència, per prevenir aquesta mena d’atacs en les grans ciutats.

I això és només el començament. No cal dir que els terroristes, si no poden accedir en camió al seu objectiu, hi aniran en bicicleta o a peu.

Related Posts

 • 82
  Unes breus reflexions que sorgeixen immediatament després dels fets del 17-A, a l'entorn dels protagonistes dels fets: Els terroristes vivien en una casa ocupada Una casa propietat d’un banc, que se’n va desinteressar o va ignorar el fet que uns malfactors l’ocupaven. La majoria dels ocupes són uns desgraciats que…
  Tags: d, no, del, l, terroristes, ha, dels, d'esquadra, mossos, rambla
 • 79
  El president de la Generalitat ha negat que la CIA hagués advertit els Mossos d’Esquadra de la imminència d’un atemptat a Barcelona, com algun mitjà havia anunciat, ja que no existeix cap contacte directe de les forces de seguretat catalana amb les agències d'espionatge internacionals. Ho ha fet en una…
  Tags: ha, d, mossos, no, del, barcelona, ho, cambrils, dels, l
 • 77
  Des del primer moment després del 17-A, es va posar molt d’èmfasi en el paper de l’imam de Ripoll Abdelbaki es-Satty com a manipulador i reclutador d’un grup de joves aliens a tot extremisme, la integració dels quals quedava fora de dubte: L’imam de Ripoll i la radicalització dels joves.…
  Tags: l, d, no, del, dels, ha, mossos, d'esquadra, terrorisme, rambla
 • 75
  L’ Estat Islàmic (o ISIS, o Daesh) ha divulgat un altre vídeo parlant en espanyol i amenaçant directament els espanyols. Surt un sorge que diu: Si no pots fer la hijra a l’Estat Islàmic, el gihad no té fronteres. Feu gihad allà on estigueu. Allah estarà complagut amb vosaltres. La…
  Tags: no, l, del, mossos, d'esquadra, rambla, terrorisme, gihadisme, cambrils, featured
 • 75
  El lema «No tenim por» s’ha imposat com a expressió de rebuig a la matança de les Rambles. Fora de Catalunya pot semblar una afirmació rotunda de valor, però aquí és inevitable pensar en la lletra d’una cançó molt bleda del Club Super3, un programa infantil de TV3. Es tracta…
  Tags: no, del, l, ha, hi, d, rambla, gihadisme, mossos, d'esquadra

Deixa un comentari