Antisemitisme

El rabí en cap de Barcelona creu que Europa està condemnada

El rabí principal de Barcelona, Meir Bar-Hen, ha fet unes declaracions a la Jewish Telegraphic Agency, l’endemà de la matança a la Rambla, en què afirma que la seva comunitat està condemnada.

Diu que des de fa anys anima els seus fidels a abandonar Espanya, que considera «un nexe de terror islamista per a tot Europa», i anar a Israel: «No repetiu l’error dels jueus d’Algèria, dels jueus de Venezuela. Aneu-vos-en més aviat que tard.»

L’arrel del problema, en la seva opinió, és la presència aquí d’una gran comunitat musulmana amb «franges radicals» que només fan que enfortir-se, cosa que passa a tot Europa.

Deixant clar que parla com a persona particular i no com a portaveu de la comunitat jueva de Barcelona, acusa les autoritats i alguns polítics de ser contraris a enfrontar-se al terrorisme islamista.

I posa dos exemples recents: la presència de la terrorista palestina Leila Khaled a Barcelona i una moció contra Israel, aprovada a l’Ajuntament de Barcelona amb els vots a favor de Barcelona en Comú, PSC, CUP i ERC.

Aquestes declaracions han tingut un ampli ressò en la premsa internacional, per exemple: Sun, Daily Mail, Newsweek, Independent, Haaretz, Jerusalem Post


.

Related Posts

 • 55
  L’omnipresència de la campanya pel referèndum del 1-O, rebaixat a mobilització pels seguidors d’Ada Colau, ens pot fer perdre de vista l’amenaça del terrorisme islàmic que ataca dia sí dia també pertot Europa. A Chalon-sur-Saône, població d’uns 45.000 habitants de la Borgonya, divendres passat dues dones van ser agredides, independentment…
  Tags: l, d, del, ha, catalunya, generalitat, gihadisme, terrorisme, featured, ada
 • 51
  El lema «No tenim por» s’ha imposat com a expressió de rebuig a la matança de les Rambles. Fora de Catalunya pot semblar una afirmació rotunda de valor, però aquí és inevitable pensar en la lletra d’una cançó molt bleda del Club Super3, un programa infantil de TV3. Es tracta…
  Tags: no, del, l, ha, d, rambla, gihadisme, terrorisme, catalunya, generalitat
 • 47
  Una altra heroica iniciativa d’ Arran, els combatius joves de la CUP: després d’atacar un autobús ple de turistes, ara van a punxar rodes de bicicletes de lloguer amb ganivets de cuina. En un tweet de @ArranP9 (Poblenou) declaren: «Ja n’estem fartes de l’ocupació per part d’empreses turístiques de l’espai…
  Tags: no, l, d, cup, del, han, barcelona, catalunya, ajuntament, colau
 • 46
  Fins ara, 682 ajuntaments han confirmat al Govern que obriran els col·legis en ocasió del referèndum convocat per a l'1 d'octubre i que col·laboraran en tot el que calgui. En canvi, només 41 han respost negativament mentre que 3 han respost sense aclarir què acabaran fent. Entre aquests tres, com sabem,…
  Tags: no, ada, colau, del, han, només, cosa, catalunya, vots, al
 • 46
  L’empresari àrab Ghaleb Jaber Ibrahim, que viu i fa negocis a Santiago de Compostela, té les seves pròpies idees sobre els fets del 17-A. En una entrevista al Correo Gallego —“Para Europa los muertos de Siria son daños colaterales. Para ellos lo son los nuestros”—, que ha estat divulgada per…
  Tags: del, d, no, l, israel, ha, afirma, catalunya, comunitat, al

One comment

Deixa un comentari