Charlie Hebdo

No és islamofòbia constatar que els terroristes són islàmics

Després d’uns atemptats com els del dia 17 a Barcelona i a Cambrils, s’alcen veus que s’afanyen a dir que no tots els musulmans són terroristes i que el principal perill de les nostres societats europees és la islamofòbia.

Però qui ha dit mai que tots els musulmans són terroristes? No hi ha ningú que cregui seriosament que els 1.322 milions de musulmans que hi ha en el món, segons la Wikipedia, són terroristes o assassins o simplement gent que tenen ganes de degollar-nos als qui no ho som. Reduint-ho a l’absurd, si aquests 1.322 milions de musulmans fossin tots terroristes, ja haurien matat a la resta de la humanitat i s’estarien matant entre ells. No ho ha dit mai ningú, i estem perdent un temps preciós en debats que no porten enlloc.

Tampoc no existeix res que es pugui qualificar d’islamofòbia. Una fòbia és un trastorn psíquic que reclama tractament, i si algú creu que la religió islàmica, o la cristiana, o la budista, és un munt de ximpleries, no està malalt, és la seva opinió i té tot el dret a manifestar-la, en la nostra societat democràtica.

Quan Marx deia que la religió és l’opi del poble, es referia a totes les religions —no a totes les religions excepte l’islam, com semblen creure els marxistes o postmarxistes d’avui dia—. I això es pot continuar mantenint a hores d’ara, de la mateixa manera que els predicadors de qualsevol religió poden manifestar lliurement que totes les religions són falses excepte la seva i que els qui no hi creguin aniran a l’infern. L’únic que no es pot permetre als predicadors és que vulguin instaurar l’infern en aquesta vida. I això últim, ara i aquí, és una exclusiva de certs predicadors islàmics.

Constatàvem l’altre dia que, només des del 2014, hi ha hagut a Europa, a causa del terrorisme islàmic, 349 morts i 1.729 ferits —les xifres ja deuen haver augmentat— i, dades de primers d’agost, Espanya ja té a la presó més terroristes islamistes que etarres. Ens voldrien fer creure que l’islam no té res a veure amb els crims que es cometen en el seu nom, però comença a ser hora de reconèixer que sí tenim un problema causat per, provinent de, o, si més no, relacionat amb l’islam.

Perquè com deia Salman Rushdie després dels fets de l’11 de setembre del 2001, Yes, This Is About Islam.

No tots els musulmans són terroristes, però tots els terroristes que en aquesta època ens ataquen són musulmans. Intentar fer veure que no, o entretenir-nos a debatre sobre els perills d’una hipotètica islamofòbia que només els qui la denuncien han vist, és una pèrdua de temps que pot resultar contraproduent.

En moments de tribulació, no hauríem de fer servir els conceptes que formen part de l’ofensiva. Qui hauria resistit l’embat dels alemanys o dels russos, durant la segona guerra mundial, si hagués interioritzat la idea de pertànyer a una raça inferior o a una classe obsoleta, condemnades a l’extinció? Els qui no tenen altra prioritat que esgrimir l’espantaocells de l’islamofòbia, aspiren a una societat desarmada i vençuda, incapaç de resistir.

_____
Foto: Portada de Charlie Hebdo, 23/08/2017.

Related Posts

 • 84
  Des del primer moment després del 17-A, es va posar molt d’èmfasi en el paper de l’imam de Ripoll Abdelbaki es-Satty com a manipulador i reclutador d’un grup de joves aliens a tot extremisme, la integració dels quals quedava fora de dubte: L’imam de Ripoll i la radicalització dels joves.…
  Tags: l, d, no, del, ha, mossos, d'esquadra, terrorisme, rambla, gihadisme
 • 83
  L’ Estat Islàmic (o ISIS, o Daesh) ha divulgat un altre vídeo parlant en espanyol i amenaçant directament els espanyols. Surt un sorge que diu: Si no pots fer la hijra a l’Estat Islàmic, el gihad no té fronteres. Feu gihad allà on estigueu. Allah estarà complagut amb vosaltres. La…
  Tags: no, l, del, mossos, d'esquadra, rambla, terrorisme, gihadisme, cambrils, featured
 • 81
  Unes breus reflexions que sorgeixen immediatament després dels fets del 17-A, a l'entorn dels protagonistes dels fets: Els terroristes vivien en una casa ocupada Una casa propietat d’un banc, que se’n va desinteressar o va ignorar el fet que uns malfactors l’ocupaven. La majoria dels ocupes són uns desgraciats que…
  Tags: d, no, del, l, terroristes, ha, d'esquadra, mossos, rambla, terrorisme
 • 74
  Per què no hi ha pilones de seguretat en els accessos a les Rambles o al Portal de l’Àngel, malgrat un suggeriment explícit del ministeri de l’Interior d’abans de Nadal? També els observadors més sensats ho havien advertit, com Xavier Torrens. Hi ha hagut prou antecedents, a Europa, de l’ús…
  Tags: no, l, d, del, ha, terroristes, mossos, rambla, d'esquadra, terrorisme
 • 67
  Cap a la una de la matinada, els Mossos d'Esquadra han alertat els veïns de Cambrils (Tarragona) d'un incident obert a la ciutat, demanant-los que no sortissin de casa. L'actuació s'ha conclòs amb cinc terroristes abatuts –el cinquè ha estat detingut ferit, però ha mort poc després– a més de…
  Tags: ha, mossos, cambrils, terroristes, d'esquadra, del, no, terrorisme, gihadisme, featured

One comment

Deixa un comentari