Puigdemont Rajoy Atemptat Rambla Barcelona #NoTincPor

El Govern actuarà contra Espanya per haver jugat amb la seguretat dels catalans

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha declarat que el Govern actuarà si s’arriba a confirmar que la policia espanyola tenia informació sobre l’imam de Ripoll i no la va compartir amb els Mossos.

Just ahir, en ocasió d’una entrevista al Financial Time, el president Carles Puigdemont va lamentar que el govern espanyol juga a fer política amb la seguretat del poble català tallant els fons a la policia autonòmica i amagant-li informació fonamental per a la protecció dels ciutadans. El president va explicar que el govern espanyol va impedir la convocatòria per a 500 noves places de Mossos d’Esquadra, i també va vetar l’accés directe de la policia catalana a les bases de dades de l’Europol.

Puigdemont va recordar que, tot i que mal finançat i malgrat no tenir totes les eines que necessita, el cos dels Mossos d’Esquadra “ha gestionat la crisi excepcionalment bé”. I el mateix ha subratllat avui Joaquim Forn. Segons el conseller d’Interior, la gestió de l’atemptat de Barcelona ha demostrat que, “si la policia catalana té tota la informació, pot funcionar millor” i, per tant, el Govern exigirà la seva participació en els organismes internacionals com l’Europol.

Mariano Rajoy, per la seva banda, ha omès respondre a les dites acusacions per “responsabilitat i sentit comú”. El president del govern espanyol s’ha limitat a aplaudir la feina dels Mossos d’Esquadra en ocasió de l’atemptat del 17 d’agost i, en particular, la desarticulació de la ceŀlula terrorista en tan sols 100 hores.

Related Posts

 • 60
  Els Mossos d'Esquadra han abatut un terrorista a Subirats, Alt Penedès. Sembla tractar-se de Younes Abouyaaqoub, el jove que es busca com a autor de l'atropellament de dijous passat a la Rambla. L'home abatut porta un cinturó explosiu i, segons informa Europa Press, s'hauria encomanat a Aŀlà abans de ser…
  Tags: mossos, d'esquadra, dels, del, just, conseller, terrorista, l'atemptat, carles, forn
 • 58
  El diari El Periódico ha publicAt la nota que la CIA hauria enviat als Mossos d'Esquadra -i també a la policia espanyola, a la Guàrdia Civil, al Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat i al CNI- per alertar-los de l'atemptat imminent a Barcelona. La nota hauria estat enviada el passat…
  Tags: no, l'atemptat, d, mossos, del, dels, rambla, d'una, conseller, d'interior
 • 57
  El president de la Generalitat ha negat que la CIA hagués advertit els Mossos d’Esquadra de la imminència d’un atemptat a Barcelona, com algun mitjà havia anunciat, ja que no existeix cap contacte directe de les forces de seguretat catalana amb les agències d'espionatge internacionals. Ho ha fet en una…
  Tags: ha, d, mossos, no, del, barcelona, té, entrevista, dels, atemptat
 • 57
  El president Carles Puigdemont ha convocat la Junta de Seguretat de Catalunya per abordar els dispositius de seguretat i el paper de cada cos policial en vista del referèndum. El ministeri de l'Interior ha criticat Puigdemont per la convocatòria unilateral però ha declarat que assistirà a la reunió per tal de…
  Tags: ha, seguretat, puigdemont, president, convocatòria, del, no, mossos, seva, cos
 • 54
  El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha assegurat que la presumpta nota de la CIA que alertava de l'atemptat a Barcelona i publicada per El Periódico és un "muntatge". En una roda de premsa conjunta amb el Major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, Forn ha explicat que els Mossos reben desenes…
  Tags: mossos, forn, l'atemptat, dels, no, ha, d'interior, sobre, tant, contra

Deixa un comentari