Mossos d'Esquadra BRIMO ARRO

Els agents de BRIMO i ARRO hauran de fer torns de 12 hores per compensar la falta d’efectius

La setmana passada, el president de la Generalitat va lamentar que el govern espanyol juga a fer política amb la seguretat del poble català. Entre altres coses, Carles Puigdemont va recordar que el govern espanyol va impedir la convocatòria per a 500 noves places de Mossos d’Esquadra, necessàries per fer front a la falta d’efectius que a hores d’ara pateix el cos policial.

Ara bé, amb motiu d’aquesta falta d’efectius, el Departament d’Interior i la Direcció General de la Policia (DGP) hauran de reformar els horaris de la BRIMO i de les ARRO sotmetent els seus agents a torns laborals intolerables per a qualsevol treballador.

Concretament, els agents de la BRIMO i de les ARRO hauran de treballar 12 hores seguides per quatre dies consecutius als quals seguirien dues jornades de descans.

Els sindicats policials critiquen la decisió d’Interior

Segons explicat pel Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), la implantació d’aquests horaris trobaria la seva justificació en el dispositiu Àgora que sumaria les tasques de vigilància pel nivell 4 d’alerta antiterrorista amb aquelles relatives al referèndum previst per a l’1 d’octubre. Dit això, l’SPC ha denunciat que “aquest horari és un atac directe als ja sobrecarregats agents i a les seves famílies que porten molts anys patint la greu manca d’efectius”.

A més, els últims esdeveniments han demostrat que Catalunya necessita un cos policial amatent -objectiu difícilment assolible per agents sotmesos a una càrrega laboral inaguantable- i dotat dels recursos humans i materials necessaris per fer front a qualsevol circumstància que pugui amenaçar la seguretat dels ciutadans. I aquests torns podrien tenir conseqüències molt perilloses per a la seguretat dels agents i també dels ciutadans que aquests haurien de protegir.

Related Posts

 • 56
  El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha denunciat Maria Rovira, regidora portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona, per les declaracions fetes el passat 8 de setembre contra el cos dels Mossos d'Esquadra. Aquell dia el Consell plenari de l'Ajuntament debatia l'atorgament de la medalla al mèrit cívic…
  Tags: ha, dels, sindicat, del, catalunya, policies, al, cos, d, l
 • 48
  Els Mossos d'Esquadra encara no saben què hauran de fer l'1-O. Ho denuncia el sindicat policial USPAC que lamenta la "greu manca d'informació" que el cos, en canvi, hauria de rebre de la Direcció General de la Policia (DGP) i del Departament d'Interior. L'USPAC denuncia que la policia autonòmica encara…
  Tags: del, sindicat, mossos, al, policia, l, hauran, d'interior, general, d'esquadra
 • 45
  Rebem i publiquem la carta que un agent del cos dels Mossos d'Esquadra ha volgut adreçar als seus companys de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional. Aquest missatge va dirigit a tots els Policies Nacionals i Guàrdies Civils que han estat enviats a Catalunya pel Ministeri de l'Interior…
  Tags: ha, d'esquadra, catalunya, del, seguretat, al, policia, dels, aquest, ciutadans
 • 45
  Per impedir el referèndum però també per fer front als possibles avalots, Interior ja té uns 10.000 agents desplaçats a Catalunya. Entre altres coses, el Ministeri d'Interior preveu que uns 300 antisistema es desplacin a Barcelona aquest cap de setmana amb l'objectiu de provocar aldarulls al carrer en ocasió del referèndum. Segons…
  Tags: al, agents, referèndum, brimo, del, seva, d'efectius, dies, aquest, falta
 • 44
  El curs passat, el departament d’Ensenyament i el departament d’Interior van posar en marxa un pla per detectar «processos de radicalització als centres educatius», és a dir alumnes que poden esdevenir terroristes: el pla Proderai. A semblança del que s’està fent en altres llocs, com a França, consisteix a identificar…
  Tags: dels, del, més, l, d, aquest, als, ha, departament, catalunya

Deixa un comentari