Soraya Sáenz de Santamaría

El govern espanyol veu aberrant la llei de transitorietat i ja té a punt els recursos

El govern espanyol ha anunciat que recorrerà immediatament les lleis del referèndum i de transitorietat quan es tramitin al Parlament o s’aprovin per decret. En el primer cas, l’executiu nacional presentarà un incident d’execució de sentència mentre que, en el cas d’aprovació per la via del decret, es presentarà un nou recurs al Tribunal Constitucional.

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha recordat que la reforma del reglament del Parlament ja ha estat suspesa cautelarment pel Tribunal Constitucional i, per tant, qualsevol tràmit “exigeix la possibilitat que l’oposició faci aportacions i sobretot que el Consell de Garanties Estatutàries opini”. Per tant, si els grups parlamentaris independentistes decideixin tramitar les dues lleis mencionades a dalt, o si el Govern les aprovi per decret, aquell mateix dia o el matí següent tindran el recurs d’inconstitucionalitat.

Les amenaces velades de Soraya Sáenz de Santamaría

“A nosaltres això no ens agafa desprevinguts”, hauria dit la vicepresidenta. Soraya Sáenz de Santamaría ha assegurat que el seu govern ja “fa setmanes que està preparat”. De fet, segons informa l’Agència Catalana de Notícies, el seu govern ja tindria els escrits redactats.

Soraya Sáenz de Santamaría ha deixat entendre que hi haurà conseqüències per a qui posi la signatura en “aquestes dues lleis que són contràries a la Constitució i a les més elementals normes de la democràcia”, però no ha aclarit si s’obrirà la via de la inhabilitació de càrrecs públics a l’empara de la llei de reforma del Tribunal Constitucional. “Aquí hi ha quatre responsables polítics que van ser inhabilitats al seu dia i qui ha admès a tràmit algunes iniciatives anticonstitucionals té un procediment obert als tribunals. No diré res més”, ha alertat.

“La llei de transitorietat és un producte aberrant de la democràcia”

La vicepresidenta ha tornat a declarar un cop més que el referèndum “no se celebrarà” i ha titllat d’aberrant la llei de transitorietat. “Que algú pretengui constituir una autocràcia on el president de la Generalitat mani no només sobre els consellers, sinó sobre el Parlament i els jutges, així dinamitant la divisió de poders, és un producte aberrant en democràcia”, ha dit.

Related Posts

 • 67
  La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reunit els secretaris i els subsecretaris d'Estat per aprovar les mesures necessàries per aturar les lleis de desconnexió que avui es debaten al Parlament. En particular, es deliberaran i s'aprovaran totes les mesures que calgui adoptar segons les decisions que prengui…
  Tags: govern, del, ha, llei, santamaría, sáenz, soraya, vicepresidenta, lleis, parlament
 • 67
  La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reiterat que a Catalunya no se celebrarà cap referèndum i que "qualsevol actuació preparatòria tindrà la seva corresponent resposta". Sáenz de Santamaría ha recordat que el Tribunal Constitucional va prohibir totes les actuacions preparatòries del referèndum i ha explicat que,…
  Tags: ha, del, al, parlament, no, sáenz, santamaría, tribunal, constitucional, govern
 • 60
  El Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat la declaración d’independencia aprovada pel Parlament el passat 27 d’octubre i també la Llei de transitorietat jurídica aprovada el mes anterior. Ja el passat 31 d’octubre el ple del Tribunal Constitucional havia suspès cautelarment els acords a l'empara dels quals el Parlament català havia…
  Tags: tribunal, constitucional, llei, transitorietat, del, parlament, ja, tc, ha, govern
 • 59
  El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment els acords a l'empara dels quals el Parlament català va proclamar la independència. La decisió s'ha adoptat com a conseqüència de l'admissió a tràmit del recurs presentat pel govern espanyol que, mitjançant l'anomenat incident d'execució de sentència, ha sol·licitat que els susdits…
  Tags: ha, tribunal, del, constitucional, govern, tc, parlament, featured
 • 57
  Com previst, el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment la reforma del reglament del Parlament de Catalunya que hauria permès l'aprovació per la via urgent de la Llei del referèndum d'autodeterminació i de les anomenades lleis de desconnexió. El TC ha admès a tràmit per unanimitat el recurs d'inconstitucionalitat presentat divendres…
  Tags: del, ha, tc, constitucional, tribunal, parlament, govern, al, llei, lleis

Deixa un comentari