Carles Puigdemont

Puigdemont assegura que Espanya pagarà les pensions de qui ha cotitzat a la seguretat social espanyola

En ocasió d’una trobada virtual amb els internautes, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha recordat que la intenció del procés sobiranista és la de “canviar les coses i atendre millor els ciutadans”. Si la intenció és la de fer el mateix que l’Estat espanyol, “no val la pena la independència”. En canvi, el president s’ha dit convençut que “només podrem millorar les coses com a estat independent”. En particular, s’haurà de millorar “com atenem socialment la nostra gent, les prestacions, la dependència, les pensions, les ajudes a la universitat, l’atur i les cistelles d’ajudes que estan per sota del que l’economia catalana ja genera per poder atendre la gent amb més necessitats”.

En particular, Puigdemont ha explicat que en una Catalunya independent les prestacions per jubilació es podrien garantir millor que ara. A més, ha garantit que l’Estat espanyol seguirà pagant les pensions d’aquells que han cotitzat a la seguretat social espanyola així com les “paga a jubilats d’altres estats que van cotitzar aquí i com ciutadans d’aquí cobren pensions de països on van anar a treballar”.

Puigdemont respon a les crítiques sobre la cooficialitat de català i castellà

Pel que fa a la cooficialitat del català i del castellà prevista per la llei de transitorietat, Puigdemont ha destacat que “els drets lingüístics, especialment els dels castellanoparlants, no poden retrocedir i han de ser escrupolosament respectats”.

Related Posts

 • 58
  Carles Puigdemont ha declarat al diari belga Le Soir que sempre està obert a una "altra relació amb Espanya" i que encara seria possible trobar una alternativa a la independència. Puigdemont ha explicat que, tot i ser independentista des de sempre, ha treballat per 30 anys a fi de trobar…
  Tags: ha, puigdemont, espanya, del, catalunya, no, independència, carles, featured
 • 51
  Mentre el president Puigdemont reclama una mediació internacional per resoldre el conflicte amb Espanya, no sense renunciar a declarar la independència els propers dies, un comunicat de la Comissió Europea ha insistit, en la línia habitual, que aquest conflicte és una qüestió interna espanyola. El comunicat diu així: Segons la…
  Tags: dels, no, d, espanyola, del, espanya, president, així, ha, l
 • 47
  El Monde de data 1 de desembre exposa alguns aspectes dels esdeveniments posteriors a la proclamació de la república catalana, el 27 d’octubre. En primer lloc, l’escapada a Bèlgica —un relat sobre la qual es pot trobar, més detallat, a La fuga de Puigdemont: su mujer, cuatro mossos y un…
  Tags: d, l, del, no, president, catalana, catalunya, puigdemont, featured, generalitat
 • 47
  En l’article República Catalana de la Wikipedia en espanyol ja consta que ha estat proclamada «en 2017 por el gobierno de la Generalitat tras el referéndum realizado el 1 de octubre». Aquest article parla també de la República proclamada per Pau Claris el 1640 i de la «República Catalana como…
  Tags: catalana, del, generalitat, l, ja, ha, carles, espanyol, puigdemont, no
 • 45
  Bèlgica podria ser el país en què Carles Puigdemont trobaria asil com a refugiat polític al davant d'un possible judici per rebeŀlió per la proclamació de la República catalana. Encara que els juristes assegurin que l'article 472 del Codi Penal (que preveu el delicte de rebeŀlió) no encaixaria amb la…
  Tags: puigdemont, ha, carles, del, més, independent, espanyol, recordat, espanya, d'una

Deixa un comentari