Forn Trapero

El Departament d’Interior critica el “muntatge” d’El Periódico

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha assegurat que la presumpta nota de la CIA que alertava de l’atemptat a Barcelona i publicada per El Periódico és un “muntatge”.

En una roda de premsa conjunta amb el Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, Forn ha explicat que els Mossos reben desenes d’avisos sobre amenaces però no en van rebre cap de la CIA ni del Centre Nacional Antiterrorista dels Estats Units. Entre aquests avisos, també n’hi havia un sobre un possible atemptat a la Rambla, però no procedia de cap servei d’intel·ligència i tenia una credibilitat molt baixa.

L’avís es va comunicar a l’Estat però tampoc allà es va donar veracitat a l’amenaça. És més, uns dies després de l’atemptat, el Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat els va informar que cap avís estava relacionat amb el 17-A. Per tant, l’atemptat no s’hauria pogut evitar.

Forn i Trapero han denunciat la “campanya de desprestigi i intoxicació després de l’excel·lent tasca dels Mossos d’Esquadra” i també les “intencionalitats polítiques” d’alguns mitjans informatius. “Qui li ha dictat tot això?”, s’ha preguntat Trapero amb referència al director d’El Periódico.

Related Posts

 • 82
  El diari El Periódico ha publicAt la nota que la CIA hauria enviat als Mossos d'Esquadra -i també a la policia espanyola, a la Guàrdia Civil, al Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat i al CNI- per alertar-los de l'atemptat imminent a Barcelona. La nota hauria estat enviada el passat…
  Tags: havia, nota, no, ligència, periódico, cia, l'atemptat, d, mossos, del
 • 77
  Els Mossos d'Esquadra han abatut un terrorista a Subirats, Alt Penedès. Sembla tractar-se de Younes Abouyaaqoub, el jove que es busca com a autor de l'atropellament de dijous passat a la Rambla. L'home abatut porta un cinturó explosiu i, segons informa Europa Press, s'hauria encomanat a Aŀlà abans de ser…
  Tags: mossos, han, d'esquadra, dels, del, conseller, roda, explicat, trapero, l'atemptat
 • 72
  El Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha lamentat als micròfons de Catalunya Ràdio que la gran part de la informació policial internacional no arriba als Mossos perquè la mateixa s'atura a Madrid. Trapero ha explicat que la informació arriba "per una finestreta controlada per la Policia Nacional espanyola" que hauria…
  Tags: ha, mossos, no, trapero, cap, nacional, major, dels, ni, d'alguns
 • 69
  El conseller de l'Interior, Joaquim Forn, ha declarat que el Govern no pot acceptar "que, sota el paraigua de la coordinació, es pretengui dirigir el cos" dels Mossos d'Esquadra i ha assegurat que els serveis jurídics del seu Departament estan estudiant aquesta instrucció per respondre jurídicament. Forn ha explicat que…
  Tags: ha, del, no, forn, dels, mossos, trapero, lluís, l'estat, josep
 • 67
  A través del seu compte de Twitter, l'organització WikiLeaks s'ha fet ressò de la (presumpta) nota de la CIA publicada per El Periódico, però subratllant que la mateixa resulta "altament sospitosa". https://twitter.com/wikileaks/status/903081437888483328 Segons WikiLeaks, alguns detalls fan sospitar que la nota sigui falsa. Per exemple, entre altres coses, l'ús de…
  Tags: nota, ligència, d'intel, periódico, del, informatius, referència, mitjans, s'ha, presumpta

Deixa un comentari