Estelades Xavier Soley

Ens espera un mes de guerra bruta en què també caldrà aguantar alguns del SÍ

Estem a trenta dies de la celebració (o no) del referèndum de l’1-O que ha de culminar el procés polític cap a la independència de Catalunya, base del full de ruta de Junts pel Sí amb el suport de la CUP des de fora del Govern.

Ha començat la campanya electoral d’uns pel SÍ i d’altres pel NO; aquests últims amb l’exclusiva de la guerra bruta, les clavegueres de l’estat, la desinformació i la intoxicació com a eines per intentar convèncer els catalans que hem de continuar sent espanyols de ple dret.

Seran trenta dies densos i llefiscosos i encara més després de l’episodi surrealista de la infàmia publicada per El Periódico, signada pel seu director Enric Hernández i relativa a la suposada informació de la CIA que advertia els Mossos de la imminència de l’atac terrorista a les Rambles. Una informació que ha resultat ser un muntatge impropi d’un diari de l’Europa del segle XXI.

Els del SÍ han decidit fer una campanya en positiu, explicant els beneficis de l’estat català independent; beneficis que han d’abraçar els 7,5 milions de catalans, parlin l’idioma que parlin. I a partir d’ara, suposo que, com es fa en el judo, aprofitant l’energia mal utilitzada del contrincant, per convertir-la en força positiva que ha de fer encara més evident el mal negoci que suposa continuar formant part d’un estat podrit.

CUPAmb tot això, però, sempre hi ha els que es disparen trets al peu. I em refereixo als nois de la CUP que, en els actes unitaris a favor del SÍ, no renuncien a atemorir els catalans d’ordre (sense els quals no hi ha independència) reivindicant una república catalana basada en la mort del capital, la sortida de la UE, la municipalització de tots els serveis essencials ara objecte de concessió (encara que funcionin bé a un bon preu pels ciutadans), o la lliure okupació de la propietat privada. Esperem que el soroll i la ferum de les clavegueres de l’estat, que ja comencen a ser insuportables, posin sordina a les bajanades que surten de les ments privilegiades dels antisistema, els quals serà urgent enviar a pastar fang -democràticament- a partir del 2-O.

Related Posts

 • 69
  Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han presentat la llei de transitorietat jurídica que preveu el traspàs de la legalitat espanyola a la catalana fins a la proclamació de la República. Segons anunciat en roda de premsa, la llei s'aprovarà abans del referèndum de l'1-O i entrarà en…
  Tags: del, l'estat, no, sí, ha, pel, featured, cup
 • 63
  "Adéu als menyspreus, adéu a les pors, adéu a les injustícies, adéu a la incertesa, adéu a les amenaces". Aquest és el contingut del nou espot realitzat per Junts pel Sí, la CUP i les entitats sobiranistes i les imatges que acompanyen l'eslògan mostren com s'esborren unes pintades a favor de…
  Tags: del, sí, ha, pel, cup, featured
 • 61
  Segons una enquesta publicada realitzada per El Periódico, el 58,4% de catalans considera que “el debat independentista ha fet mal a la convivència”. En particular, un 40% de catalans hauria deixat de parlar de política amb algun familiar o amic, un 12% hauria trencat relacions i un altre 12% hauria…
  Tags: no, ha, featured, periódico
 • 52
  Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han demanat a la Mesa l'admissió a tràmit de la llei del referèndum per la via d'urgència perquè pugui debatre's i aprovar-se durant el Ple d'avui mateix. Mentrestant, diuen que més de 2.000 policies i guàrdies civils estan a punt…
  Tags: l'estat, del, cup, sí, pel, featured
 • 50
  Sóc d'aquells catalans dels quals no es parla. Els que no es pronuncien i miren expectants el circ en què s'ha convertit la seva comunitat autònoma. El seu Parlament. La terra que estimen i bona part de la seva gent. Sóc d'aquells catalans que mai han sentit l'amor patri i…
  Tags: no, catalans, del, ha, featured

Deixa un comentari