Montoro

Montoro amenaça sancions a qui presentarà la declaració de renda a l’Agència Tributària Catalana

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha advertit que sancionarà les persones físiques i jurídiques que presentin les declaracions d’impostos estatals a l’Agència Tributària Catalana.

Montoro ha avisat que les sancions podrien arribar a la via executiva, o sigui embargaments, o fins i tot comportar responsabilitat penal en el cas que es tracti de persones jurídiques. Aquestes, de fet, no tenen només responsabilitat tributària, sinó també penal; a més, els seus administradors podran haver de respondre també com a responsables solidaris o subsidiaris del pagament del deute tributari.

L’advertiment ha arribat després que, aquest matí, en ocasió de la presentació de l’Agència Tributària Catalana (ATC), Carles Puigdemont i Oriol Junqueras hagin declarat que la mateixa està preparada per recaptar tots els tributs a Catalunya en cas de victòria del Sí al referèndum del proper 1 d’octubre.

Des del Ministeri d’Hisenda s’ha aclarit que les comunitats autonòmiques poden recaptar i gestionar, a través de les seves administracions tributàries, els seus propis tributs i també els tributs estatals que se’ls hagi cedit. Els altres tributs, en canvi, s’han de pagar obligatòriament a l’administració espanyola i, en el cas que es paguin a l’ATC, constaran com a impagades.

Related Posts

 • 60
  La Generalitat ha decidit impugnar al davant del Tribunal Suprem l'ordre amb què el Ministeri d'Hisenda té previst intervenir les finances del Govern. L'ordre es va anunciar al Consell de Ministres del passat divendres amb motiu de la decisió d'Oriol Junqueras de deixar d'informar setmanalment el Govern espanyol sobre les despeses…
  Tags: del, al, ha, catalunya, carles, puigdemont, fins, d'hisenda, ministeri, seves
 • 55
  Avui Carles Puigdemont ha encarregat Junqueras de la compra del que s'ha convertit en l'objecte del debat polític de les últimes setmanes: les tan cobejades urnes electorals. Amb la publicació al DOGC del decret que modifica les competències dels departaments de la Generalitat, Oriol Junqueras és encarregat oficialment de la gestió…
  Tags: junqueras, del, al, ha, avisat, referèndum, amenaça, se'ls, no, oriol
 • 54
  El president del Govern, Carles Puigdemont, ha rebut a Palau els més de 700 alcaldes citats per la Fiscalia per haver firmat un decret de suport polític al referèndum de l'1 d'octubre. L'acte ha estat convocat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM)…
  Tags: ha, referèndum, al, d'octubre, puigdemont, del, no, s'ha, catalana, carles
 • 54
  A l'empara de l'ordre publicat avui al Butlletí Oficial de l'Estat, el Ministeri d'Hisenda espanyol ha bloquejat els comptes de la Generalitat declarant la no disponibilitat de crèdit en els serveis que no es consideren bàsics. A partir d'aquest matí, per tant, serà l'Estat espanyol qui s'ocuparà directament dels pagaments, tant dels sous…
  Tags: no, només, al, junqueras, oriol, referèndum, del, després, puigdemont, ha
 • 53
  Per ordre del jutjat d’instrucció nº 13 de Barcelona, la Guardia Civil està cercant proves i indicis sobre l’òrgan de coordinació per fer el referèndum de l’1-O, segons han informat a Europa Press fonts de la investigació. En la remodelació del govern de la Generalitat feta el 14 de juliol,…
  Tags: del, sí, oriol, referèndum, junqueras, puigdemont, carles, featured, catalunya

Deixa un comentari