Puigdemont Junqueras

Demà el Parlament aprovarà les lleis de desconnexió

Demà els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP tenen previst debatre i aprovar les dues lleis a l’empara de les quals se celebrarà el referèndum i es tirarà endavant la desconnexió en cas de victòria del Sí.

La Mesa del Parlament admetrà a tràmit la llei del referèndum i, atès que demà també comença el ple ordinari, Junts pel Sí i la CUP tenen previst aturar en un moment determinat la sessió per demanar la inclusió d’un nou punt a l’ordre del dia per debatre-la i aprovar-la a l’empara de l’article 81.3 del Reglament pel qual “l’ordre del dia del ple pot ser alterat […] a proposta del president o a petició de dos grups parlamentaris o d’una cinquena part dels membres del Parlament”. Els grups, aleshores, debatran i votaran la llei del referèndum.

Després de l’aprovació i publicació de la llei, el Govern té previst reunir-se amb caràcter extraordinari i urgent per signar el decret de convocatòria del referèndum.

En cas de victòria del Sí, dos dies després de la proclamació dels resultats entrarà en vigor la llei de transitorietat segons previst per l’últim article de la llei del referèndum.

Related Posts

 • 62
  Comencen les pressions perquè Carles Puigdemont aixequi la suspensió de la declaració d'independència i proclami immediatament la república catalana. A través d'un comunicat publicat a la seva pàgina web, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha demanat que el Parlament aixequi la suspensió i que el president del Govern implementi la Llei…
  Tags: llei, transitorietat, jurídica, del, parlament, featured, referèndum
 • 60
  Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han presentat la llei de transitorietat jurídica que preveu el traspàs de la legalitat espanyola a la catalana fins a la proclamació de la República. Segons anunciat en roda de premsa, la llei s'aprovarà abans del referèndum de l'1-O i entrarà en…
  Tags: del, llei, sí, referèndum, transitorietat, pel, featured
 • 58
  L’escriptor Javier Cercas, en un article al diari francès Libération: En Catalogne, une dangereuse fiction narcissique, exposa la seva visió de l’actual moment històric. Escric des d’un dels llocs més privilegiats del món, Catalunya. Aquest lloc, els últims dos mesos, de vegades sembla decidit a suïcidar-se, coquetejant amb la confrontació…
  Tags: del, referèndum, llei, transitorietat, jurídica, parlament, featured
 • 58
  Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han demanat a la Mesa l'admissió a tràmit de la llei del referèndum per la via d'urgència perquè pugui debatre's i aprovar-se durant el Ple d'avui mateix. Mentrestant, diuen que més de 2.000 policies i guàrdies civils estan a punt…
  Tags: referèndum, del, llei, grups, sí, pel, featured
 • 48
  La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reunit els secretaris i els subsecretaris d'Estat per aprovar les mesures necessàries per aturar les lleis de desconnexió que avui es debaten al Parlament. En particular, es deliberaran i s'aprovaran totes les mesures que calgui adoptar segons les decisions que prengui…
  Tags: del, llei, referèndum, parlament, featured

Deixa un comentari