www.referendum.cat

El Govern demana la presència d’observadors internacionals pel referèndum

La Generalitat ha activat la pàgina web del referèndum (referendum.cat) que dóna resposta a totes les preguntes que puguin plantejar-se sobre la consulta prevista per al pròxim 1 d’octubre.

Referèndum 1 d'octubre 1-OPer exemple, entre altres coses, s’hi aclareix que l’exercici del càrrec de membre d’una mesa electoral –president/a o vocal– és obligatori i no voluntari. Els designats només poden rebutjar el càrrec per una causa justificada i documentada que s’haurà d’al·legar al davant de la sindicatura electoral competent en el termini de 3 dies de la designació.

La pàgina també fa una crida en llengua anglesa a la participació d’observadors internacionals destacant que la Generalitat “acull amb satisfacció tant les organitzacions no governamentals com les persones que desitgen participar en l’observació del referèndum per tal de fer un seguiment del procediment al llarg del dia”, a fi de garantir que tot es dugui a terme de manera democràtica. En particular, s’hi diu que “els observadors internacionals experimentats amb participació prèvia en missions d’observació electoral seran especialment acollits”; i també que “es donarà la benvinguda als visitants internacionals interessats en el referèndum”, visitant acreditats individualment i seleccionats entre acadèmics distingits en ciències socials o bé amb experiència política o amb una carrera rellevant en la defensa i promoció dels drets humans.

Related Posts

 • 55
  L'equidistància no és difícil d'entendre matemàticament. Però, què és l'equidistància política? És el mateix que nedar i guardar la roba? És voler quedar bé amb tothom? Doncs els polítics haurien de saber que, en política, l'equidistància no funciona. Per què necessitem un polític si a l'hora de triar no vol, no en sap o li…
  Tags: no, referèndum, featured
 • 51
  Segons informa el Ministeri d'Interior espanyol, aquest cap de setmana la Guàrdia Civil ha confiscat més d'1,3 milions de cartells i material de propaganda del referèndum durant la inspecció en una empresa de distribució. https://twitter.com/interiorgob/status/909394022615089152 L'empresa intervinguda té seu a Montcada i Reixac. S'hi ha trobat fullets informatius, cartells més…
  Tags: ha, del, referèndum, generalitat, terme, al, d, s'hi, featured
 • 51
  Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han demanat a la Mesa l'admissió a tràmit de la llei del referèndum per la via d'urgència perquè pugui debatre's i aprovar-se durant el Ple d'avui mateix. Mentrestant, diuen que més de 2.000 policies i guàrdies civils estan a punt…
  Tags: referèndum, del, als, mesa, pel, govern, particular, featured
 • 48
  La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reiterat que a Catalunya no se celebrarà cap referèndum i que "qualsevol actuació preparatòria tindrà la seva corresponent resposta". Sáenz de Santamaría ha recordat que el Tribunal Constitucional va prohibir totes les actuacions preparatòries del referèndum i ha explicat que,…
  Tags: ha, d, referèndum, l, del, al, no, generalitat, electoral, tant
 • 48
  Ahir, la República de Catalunya ha estat proclamada al carrer pel poble. La jornada de vaga general i aturada de país com a protesta contra la brutalitat repressora de la policia espanyola, es va convertir en una reafirmació dels catalans en el seu desig de no formar part d'una Espanya…
  Tags: no, del, al, ha, dels, només, sobre, referèndum, featured

Deixa un comentari