Estelades Diada 2017 Catalunya Catalogna Catalonia

Un milió o 350.000 assistents?

Segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, la participació ha estat d’un milió de persones. Personalment, he vist agents de la Guàrdia Urbana des de Plaça Catalunya fins a Travessera de Gràcia. No he passat pel Carrer Aragó però he vist un vídeo.

Segons fonts de la Delegació del virrei Millo, eren 350.000 assistents. Sí, he vist únicament un helicòpter de la Policia Nacional sobrevolant els Jardinets de Gràcia. No ha estat més d’un minut. La gent ha començat a escridassar l’helicòpter fins a ofegar el soroll del rotor fins que ha marxat. Fer volar un aparell és car i a l’hora de destinar recursos econòmics “per Catalunya”, encara que sigui la Policia Nacional, no està entre les prioritats del Gobierno.

Em crec a la Guàrdia Urbana per aquestes raons. Gràcies.

Les declaracions del “partido del gobierno” han menystingut la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya. Res de nou tret de la metàfora marinera: “España es un transatlático y Cataluña una zodiac pinchada”. Sí, té raó: el capità d’aquest transatlàntic i els seus tripulants tenen la mateixa arrogància que el capità del Titànic.

El Titànic no va arribar a Nova York i l’11 de setembre de 2017, des de Nova York, veuen que el “transatlático” espanyol fa aigües i l’agència Moody’s classifica com a “negatiu” el seu crèdit precisament per l’ “affaire” català.

Moody’s dóna una petita esperança basada en les paraules del capità Rajoy que diu tenir eines per arreglar-ho, però ni les enumera als seus informes, ni opina sobre les mateixes. De fet, no deixen de ser el cant del cigne afònic en versió bravata grollera com quan vàrem tenir ocasió d’escoltar la vicepresidenta que va perdre l’alè mentre enumerava amb vehemència les desqualificacions vers el procés en roda de premsa i es quedava cercant-ne més.

Related Posts

 • 63
  Fa exactament quaranta anys la revista "Interviu" va publicar una edició especial dedicada a la Diada i la va titular "Un millón de segadors"; així, amb la gràcia que tenim de barrejar el català i el castellà quan ens expressem distesos. Els manifestants cridaven "llibertat, amnistia, estatut d'autonomia". Quaranta anys més…
  Tags: no, del, milió, ha, més, diada, d'un, featured, nacional
 • 61
  Segons l'últim butlletí del Departament de Salut de la Generalitat, el nombre de ferits per les càrregues policials dels antiavalots de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil ha pujat a 465 persones. https://twitter.com/GarbiCat/status/914465998639595520 https://twitter.com/NHIndependence/status/914457289268060160 https://twitter.com/jekingala99/status/914454756785041408 https://twitter.com/SBrianLowe/status/914453713036693504
  Tags: policia, nacional, ha, segons, del, guàrdia, featured
 • 58
  Comença a arribar l'hora en què el poble català es manifesti amb la mateixa espontaneïtat i criteri que ho va fer el 10 de juny del 2010, de l'11 de setembre del 2012 o de la Via Catalana. En el nostre cas, aquesta espontaneïtat cal que ara esdevingui exigència: no…
  Tags: no, del, més, diada, featured, nacional
 • 58
  El Departament de Salut de la Generalitat ha informat que, a dos quarts de vuit, el nombre de ferits per les càrregues policials dels antiavalots de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil ja era de 761 persones. Durant la tarda, per tant, el nombre de ferits s’ha incrementat d'unes…
  Tags: ha, del, policia, nacional, guàrdia, més, featured
 • 56
  Arran d’una denúncia de la Generalitat, el jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona ha obert diligències per investigar “la brutalitat policial” en ocasió del referèndum del passat 1 d’octubre. Si bé la Fiscalia va considerar que aquell dia l’actuació policial no havia afectat la "normal convivència", segons el jutge hi…
  Tags: ha, l, no, del, ni, segons, sí, nacional, policia, featured

Deixa un comentari