Clara Ponsatí

El Govern cessa el president del Consorci d’Educació de Barcelona i el substitueix amb la consellera d’Ensenyament

Segons informa el Diari Oficial de la Generalitat, el Govern ha cessat Lluís Baulenas del càrrec de president del Consorci d’Educació de Barcelona (integrat per Ajuntament de Barcelona i per la Generalitat) i l’ha substituït amb la consellera d’Ensenyament Clara Ponsatí. La substitució arriba mentre continua la recerca de locals a Barcelona que puguin utilitzar-se com a col·legis electorals pel referèndum.

Barcelona és un dels pocs municipis en què l’Ajuntament encara no s’ha compromès a cedir els seus locals per al referèndum. Ada Colau, de fet, rebutja enfrontar-se al Tribunal Constitucional posant en perill la seva poltrona i demana que sigui la Generalitat qui faci servir els seus edificis.

Entre els edificis de la Generalitat, destaquen els centres educatius públics d’Infantil, Primària, ESO i postobligatòria, gestionats pel Consorci d’Educació de Barcelona. Per tant, després de la susdita substitució a la presidència del Consorci, serà la consellera Ponsatí qui haurà de decidir si obrir o no els centres gestionats pel mateix.

La mateixa consellera, en ocasió d’una entrevista a TV3, ha recordat que “els locals es posen al servei de la ciutadania perquè són de la ciutadania”.

“El nostre treball és que els votants puguin votar amb total tranquil·litat”, ha subratllat Ponsatí.

Related Posts

 • 61
  L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, continua sense aclarir si cedirà els locals de titularitat municipal per a la celebració del referèndum sobre la independència de Catalunya. Colau, a més, ha assegurat avui que "esperarà a l'auto del Tribunal Constitucional sobre el recurs del govern contra la Llei del Referèndum". L'alcaldessa…
  Tags: del, colau, referèndum, govern, locals, barcelona, tribunal, constitucional, featured, ada
 • 47
  Fins ara, 682 ajuntaments han confirmat al Govern que obriran els col·legis en ocasió del referèndum convocat per a l'1 d'octubre i que col·laboraran en tot el que calgui. En canvi, només 41 han respost negativament mentre que 3 han respost sense aclarir què acabaran fent. Entre aquests tres, com sabem,…
  Tags: no, ada, colau, del, col, govern, legis, al, ocasió, referèndum
 • 46
  El govern d'Ada Colau ha encarregat la construcció d'un carril bici a Comsa, una de les empreses investigades per la trama del 3%. Tal com explica el diari La Vanguardia, l'adjudicació és de fa unes setmanes i, de fet, l'Ajuntament continua treballant amb aquestes societats de forma habitual. Es dóna…
  Tags: del, colau, govern, no, dels, fet, l'ajuntament, continua, diari, ha
 • 46
  L’omnipresència de la campanya pel referèndum del 1-O, rebaixat a mobilització pels seguidors d’Ada Colau, ens pot fer perdre de vista l’amenaça del terrorisme islàmic que ataca dia sí dia també pertot Europa. A Chalon-sur-Saône, població d’uns 45.000 habitants de la Borgonya, divendres passat dues dones van ser agredides, independentment…
  Tags: del, ha, generalitat, referèndum, featured, ada, colau, ajuntament, barcelona
 • 44
  En unes declaracions a TV3, Ada Colau ha reafirmat el seu convenciment que això de l’1-O no es tracta d’un referèndum pròpiament dit sinó d’una cosa que s’hi assembla: «Entenc que es faci el màxim esforç possible perquè l'1-O sigui el més semblant possible al referèndum que tots volem.» En…
  Tags: no, votar, ha, oficial, sigui, ada, colau, referèndum, encara, featured

Deixa un comentari