Colau Alemany

L’home d’Ada Colau negocia l’acostament d’ERC i Podemos

Com que hi ha vida després del 1-O, els polítics han començat a explorar noves vies d’actuació per l’endemà del referèndum que s’ha de fer sí o sí.

La moció de censura contra Rajoy és un moviment tàctic que pot concitar una nova majoria de govern. Això interessa d’una banda a l’extrema esquerra de Podemos, perquè d’aquesta manera podrien accedir a àrees de poder més fàcilment que no pas gràcies a futurs resultats electorals; d’una altra al PSOE dirigit pel poc consistent i sempre oportunista Pedro Sánchez Pérez-Castejón, i en tercer lloc als partits sobiranistes catalans, a hores d’ara infreqüentables degut al que a Madrid en diuen desafiament independentista, perquè això els permetria tornar a ser decisius d’alguna manera en el centre del poder.

Ja el 6 d’agost des del PDeCat deien estar disposats a negociar amb el PSOE una moció de censura contra el govern del PP després del 1-O. I el 26 d’agost va haver-hi el sopar, a casa de Jaume Roures, en què es van reunir Pablo Iglesias Turrión, líder de Podemos, ja sense gaire contestació interna; Xavier Domènech Sampere, dirigent de la cosa comuna a Catalunya, i Oriol Junqueras i Vies, president d’ERC i vicepresident del govern de la Generalitat, amb vista a acostar postures.

Ara, segons el Confidencial, el batlle consort de Barcelona, Adrià Alemany, presideix les converses entre comuns i ercaires: La pareja de Colau toma las riendas de la negociación con ERC con vistas al 2-O.

Junto a Alemany, que ya cumplió una función fundamental en el lanzamiento político de Ada Colau, completan el equipo negociador las otras dos personas de mayor confianza de la alcaldesa: el primer teniente de alcaldía, Gerardo Pisarello, y el gerente del Ayuntamiento de Barcelona, Jordi Martí. El primero forma parte del sector de los ‘comuns’ más favorable a la independencia, sin esconder en público que apostaba por acudir a votar el 1-O y hacerlo por el sí, mientras que el segundo formó parte del entorno de ERC hasta su fichaje por Colau.

Això, si arriba a bon port, significa un pas més en l’aproximació entre ERC i Podemos, que pot fructificar, a Madrid, en una moció de censura contra l’actual primer ministre, i a Barcelona, en una aliança per governar la Generalitat després de les pròximes i no gaire llunyanes eleccions autonòmiques, en què tothom preveu que els convergents quedin reduïts a la mínima expressió. La possibilitat, a hores d’ara només especulativa, que un futur govern d’esquerres a Madrid permetés un referèndum a Catalunya o atorgués algunes concessions en l’autogovern català deu estar en l’ordre del dia.

Related Posts

 • 54
  Fins ara, 682 ajuntaments han confirmat al Govern que obriran els col·legis en ocasió del referèndum convocat per a l'1 d'octubre i que col·laboraran en tot el que calgui. En canvi, només 41 han respost negativament mentre que 3 han respost sense aclarir què acabaran fent. Entre aquests tres, com sabem,…
  Tags: ada, colau, del, govern, sí, catalunya, al, referèndum, l, barcelona
 • 53
  L’omnipresència de la campanya pel referèndum del 1-O, rebaixat a mobilització pels seguidors d’Ada Colau, ens pot fer perdre de vista l’amenaça del terrorisme islàmic que ataca dia sí dia també pertot Europa. A Chalon-sur-Saône, població d’uns 45.000 habitants de la Borgonya, divendres passat dues dones van ser agredides, independentment…
  Tags: l, d, del, catalunya, generalitat, referèndum, featured, ada, colau, ajuntament
 • 50
  Els comuns, és a dir el partit d’Ada Colau, ara anomenat Catalunya en Comú, creuen que el referèndum que s’anuncia per al primer d’octubre no és altra cosa que una mobilització. En paraules del seu coordinador general, Xavier Domènech: «Un referèndum és un espai de resolució de conflictes, i no…
  Tags: d, referèndum, catalunya, al, ada, colau, comú, del, barcelona, generalitat
 • 48
  L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, continua sense aclarir si cedirà els locals de titularitat municipal per a la celebració del referèndum sobre la independència de Catalunya. Colau, a més, ha assegurat avui que "esperarà a l'auto del Tribunal Constitucional sobre el recurs del govern contra la Llei del Referèndum". L'alcaldessa…
  Tags: del, colau, referèndum, govern, barcelona, featured, comú, ada, ajuntament
 • 48
  Els diaris d'avui informen de dos fracassos del govern municipal de Barcelona: 1) El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat la taxa sobre els pisos buits aprovada pel consistori barceloní el passat mes de setembre, atès que la Generalitat té competència exclusiva en matèria d'habitatge. 2) Els…
  Tags: del, govern, barcelona, pisarello, gerardo, comú, colau, ajuntament, ada

Deixa un comentari