Maza - Fiscalia General

L’associació Drets explica què fer si sou perseguits pel procés

Drets.cat és la pàgina web de l’associació d’advocats que, sense sotmetre’s res més que al seu compromís de defensa, es posen al servei de la ciutadania per oferir assessorament i assistència jurídica a totes aquelles persones que es trobin perseguides per raó del procés.

La Razon 33 jutges independentistesAquesta associació sense afany de lucre va ser fundada l’any 2014 per defensar el cas de les fotografies dels 33 jutges pro consulta publicades per “La Razón”. Aquestes fotografies es corresponien a les que aquests trenta-tres magistrats havien facilitat per a la seva renovació del Documento Nacional de Identidad i procedien directament dels arxius de la documentació de la Policía Nacional del Ministerio del Interior sota el mandat del ministre Jorge Fernádez Díaz, màxim responsable de l’anomenada “Operación Catalunya” dirigida contra personalitats i entitats pro sobiranistes.

Eva Labarta DretsEntre els seus fundadors destaquen l’actual Conseller de Justícia Carles Mundó, el Diputat Bernat Salellas i Eva Labarta Ferrer, tots aleshores advocats en exercici.

Ofrena Rafael CasanovaEva Labarta Ferrer, ara dedicada activament a la cooperació i protecció infantil al Congo, va ser secretària de la junta de govern del col·legi d’advocats de Barcelona, on va portar esperança de nous aires a la institució, però va dimitir per dissensions amb la junta i mai va explicar en què van consistir. “Com a bona secretària, he de guardar els secrets dels temes debatuts”, va dir. El que sí que ha cridat l’atenció és que l’11 de setembre d’aquest any, als peus del monument de Rafael Casanovas, hi havia ofrenes florals de diversos col·legis professionals excepte del col·legi de l’advocacia, ni del consell de col·legis d’advocats de Catalunya.

Doncs bé, l’associació Drets ha publicat a la seva pàgina web un document en què explica què fer si algú està investigat, citat com a investigat o testimoni, o detingut amb motiu del procés.

En particular, el document recorda que un investigat té dret a conèixer quins fets delictius se li atribueixen, a no declarar i tampoc a no declarar-se culpable, a ser assistit d’un advocat i també d’un intèrpret si és estranger i no parla castellà.

Així mateix s’hi recorda que els detinguts tenen dret, entre altres coses, a conèixer quins fets delictius se’ls atribueixen, a ser assistits per un advocat, a fer una trucada a la persona que vulguin. En el cas que el detingut sigui un estranger, també té dret a ser assistit per un intèrpret si no parla castellà i a comunicar-se amb el seu consolat o ambaixada.

Heus ací el document de l’associació Drets:

DRETS protocol

Related Posts

 • 35
  Xavier Trias ha comparegut al davant de la Comissió d’investigació constituïda al Parlament sobre l’anomenada Operació Catalunya. Concretament, l’ex-alcalde de Barcelona ha estat escoltat amb referència a les informacions falses que es van fer circular en contra d’ell durant la campanya electoral per a les passades eleccions municipals. Les falses…
  Tags: del, catalunya, al, operació, díaz, jorge
 • 34
  Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han demanat a la Mesa l'admissió a tràmit de la llei del referèndum per la via d'urgència perquè pugui debatre's i aprovar-se durant el Ple d'avui mateix. Mentrestant, diuen que més de 2.000 policies i guàrdies civils estan a punt…
  Tags: col, del, catalunya, operació, featured
 • 34
  Segons un document de la Vicesecretaria General d'Acció Política d'ERC inclòs en el sumari del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona que investiga l'organització del referèndum, "el coneixement de la llengua catalana del 100% de la població serà una prioritat" en una futura República independent. El document, segons informa Europa Press, estableix…
  Tags: del, document, drets, featured, catalunya
 • 31
  El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha comparegut en una roda de premsa per comunicar que l'actuació duta a terme per la Fiscalia de l'Estat, la Guàrdia Civil i algunes Policies locals podria conculcar drets fonamentals i llibertats individuals. Concretament, la susdita actuació -així com la causa general contra…
  Tags: drets, catalunya, featured
 • 30
  No hi ha cap mediació possible segons el Congrés. Res de nou: els interessos de la cort castellana s'han de preservar. Els interessos econòmics, és clar. Els plans econòmics no es tracen d'un dia per l'altre, sinó que sempre tenen estratègies de llarg termini. De vegades, els esdeveniments precipiten la materialització…
  Tags: del, no, al, catalunya, dels, featured

Deixa un comentari