Periodistes Premsa internacional 1-O

1-O: Catalunya, seu del periodisme lliure internacional

El pròxim dia 1 d’octubre, Barcelona serà la capital mundial del periodisme. Aquest honor serà compartit amb la resta de les ciutats i pobles de Catalunya. Voluntàriament, centenars de milers de reporters passejaran pels carrers de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Terrassa, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Arenys de Mar, Calella, Puigcerdà, Vielha, Salou, Cadaqués, Figueres, Vic, Manresa, Mataró, Montblanc, …

Periodisme premsa internacional 1-OSí, són reporters i es fan passar per turistes, tants com habitants hi ha al territori. Tots porten dispositius fotogràfics connectats a internet per enviar les notícies del que passa al davant dels seus ulls, afegint els seus propis comentaris i opinions. En qüestió de segons, publicaran via Twitter, Facebook, Instagram, Whatsapp, Twenty, etc. tot el que els objectius de les seves càmeres puguin fotografiar.

Aquests reporters ja han començat aquests dies a recórrer els carrers de les poblacions catalanes a la cerca de la imatge més buscada, o sigui, agents de la guàrdia civils amb tricorni identificant en massa ciutadans pel carrer. Encara no n’han trobat cap. Potser perquè la campanya ha començat amb nocturnitat i, ja se sap, els estrangers no són gaire noctàmbuls.

Periodisme premsa internacional 1-OS’hauria de demanar a les associacions indepes i als partits que donen suport al referèndum que surtin a la llum i que les “enganxades de cartells” i la distribució de paperetes les facin durant el dia. De dia, hi ha llum natural, les fotografies surten millor i fins i tot es pot fer col·lecció de les diferents policies identificant ciutadans per tal de poder establir diverses categories; entre les més valuoses, hi podria haver la d’uns agents rurals amb el Pedraforca de fons o les maresmes de l’Ebre, per valorar la qualitat paisatgística, o fotografies urbanes, rurals i fins i tot marítimes per poder donar sortida al desplegament de forces de seguretat desplaçades al territori. Aquestes fotografies arribaran a Berlín, Nova York, París, Roma, Tòquio, Buenos Aires, Hamburg, Tel-Avit, …

Després, el jurat internacional integrat per Human Right Wacht, Amnesty Internacional, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea i, potser, el Tribunal Internacional de La Haia dictaran el seu veredicte i atorgaran els premis corresponents.

Related Posts

 • 64
  L'equidistància no és difícil d'entendre matemàticament. Però, què és l'equidistància política? És el mateix que nedar i guardar la roba? És voler quedar bé amb tothom? Doncs els polítics haurien de saber que, en política, l'equidistància no funciona. Per què necessitem un polític si a l'hora de triar no vol, no en sap o li…
  Tags: no, són, referèndum, featured
 • 61
  Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han demanat a la Mesa l'admissió a tràmit de la llei del referèndum per la via d'urgència perquè pugui debatre's i aprovar-se durant el Ple d'avui mateix. Mentrestant, diuen que més de 2.000 policies i guàrdies civils estan a punt…
  Tags: referèndum, col, del, seguretat, catalunya, guàrdia, als, carrers, via, han
 • 60
  Segons informa el Ministeri d'Interior espanyol, aquest cap de setmana la Guàrdia Civil ha confiscat més d'1,3 milions de cartells i material de propaganda del referèndum durant la inspecció en una empresa de distribució. https://twitter.com/interiorgob/status/909394022615089152 L'empresa intervinguda té seu a Montcada i Reixac. S'hi ha trobat fullets informatius, cartells més…
  Tags: guàrdia, ha, del, cartells, referèndum, distribució, més, campanya, fins, ja
 • 57
  "Adéu als menyspreus, adéu a les pors, adéu a les injustícies, adéu a la incertesa, adéu a les amenaces". Aquest és el contingut del nou espot realitzat per Junts pel Sí, la CUP i les entitats sobiranistes i les imatges que acompanyen l'eslògan mostren com s'esborren unes pintades a favor de…
  Tags: del, sí, referèndum, ha, pel, durant, ja, campanya, tribunal, aquest
 • 56
  La Junta de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha adoptat l'acord de constituir una comissió de seguiment dels jutges que el pròxim dia 1 d'octubre de 2017 es trobin en funcions de guàrdia. La resolució s'ha adoptat amb "el propósito de atender y dar respuesta a los diversos escenarios de compromiso operativo en que puedan encontrarse los juzgados de guardia" el proper 1 d'octubre.  Recordem que…
  Tags: guàrdia, del, d'octubre, dia, no, cap, tribunal, referèndum, catalunya, justícia

Deixa un comentari