Lliga de Defensa Catalana LDC

El nacionalisme radical català reclama visibilitat

El nacionalisme radical català reclama visibilitat i posa en evidència els cinc fets exposats a continuació.

Existeixen moviments nacionalistes radicals catalans malgrat la nul·la representació política i la ignorància intencionada dels mitjans

Són col·lectius populars que es reuneixen en actes d’homenatge històrics catalans. Últimament, també han aprofitat actes independentistes de l’ANC i Òmnium per donar suport al procés. Són el Moviment Identitari Català, la Lliga de Defensa Catalana, Bloc Sobiranista Català, entre d’altres.

No hi ha cap partit amb força suficient que representi tot l’espectre nacionalista radical català

Malgrat el gruix d’organitzacions nacionalistes radicals catalanes, la quantitat d’idees que se solen contradir són importants. Es preveu que en els propers mesos surtin més alternatives polítiques amb discursos similars, tot aprofitant el referèndum de l’1 d’octubre i les properes eleccions catalanes.

La mala fama orquestrada per la resta de la política i els mitjans catalans, fa molt difícil la tasca dels moviments nacionalistes radicals

Malgrat tot, són col·lectius pacífics que mai se’ls ha relacionat amb cap acte delictiu o d’alteració de l’ordre públic, a diferència d’altres grups contraris en ideologies com la CUP, Arran o Crida, entre d’altres.

Cada cop són més i millor organitzats

Els fets combinats dels últims mesos, com els atemptats del Barcelona i Cambrils i el referèndum de Catalunya, han fet que aquests grups rebin un cert interès d’una forma de pensar cada cop més generalitzada en l’opinió pública. Posen en relleu una opinió critica amb el model mediàtic i polític català, sobretot, pel que fa al discurs migratori i social.

A diferència dels nacionalismes radicals europeus o americà, el català neix de la voluntat popular

Cap organització política establerta o lobby empresarial hi dóna suport. Tot el que han aconseguit fins ara és gràcies a la voluntat popular i les xarxes socials com a mitjà d’unitat i reagrupament.

Related Posts

 • 50
  Ahir, la República de Catalunya ha estat proclamada al carrer pel poble. La jornada de vaga general i aturada de país com a protesta contra la brutalitat repressora de la policia espanyola, es va convertir en una reafirmació dels catalans en el seu desig de no formar part d'una Espanya…
  Tags: han, catalana, al, ha, catalans, dels, referèndum, featured
 • 48
  Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), diversos empresaris catalans haurien rebut unes invitacions a traslladar la seva seu social fora de Catalunya amb motiu de la situació política que s’hi està vivint. Les cartes d’invitació procedirien d’uns centres de negocis i polígons ubicats arreu d’Espanya. Algunes oferirien a les empreses…
  Tags: catalanes, catalans, catalana, hi, política, featured
 • 47
  No tot és incomprensió a Espanya. La publicació digitalsevilla.com, en un article summament pedagògic titulat "Rajoy, contigo empezó todo; Adeu Catalunya", fa una reflexió en veu alta del que ha passat en els darrers anys i analitza el greuge comparatiu territorial ibèric creat pel Tribunal Constitucional amb la sentència de 2010;…
  Tags: ha, dels, catalanes, catalans, catalana, al, hi, català, featured
 • 45
  Avui, 27 d'octubre de 2017, a les 15:25 hores, el Parlament de Catalunya ha proclamat i ha declarat que queda constituïda la República catalana com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social, recollint la proclamació que el poble ja va fer al carrer el dia 3 d'octubre.…
  Tags: han, ha, dels, catalana, featured
 • 44
  El ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá, ha avisat els alcaldes catalans que coŀlaborar amb la celebració del referèndum constitueix la comissió d'un delicte pel qual cadascú haurà d'assumir les seves responsabilitats. En ocasió de la seva participació en la 23a Unió Intermunicipal Popular a Saragossa, Catalá ha declarat a la…
  Tags: ha, referèndum, han, catalans, català, featured

Deixa un comentari