20S 20-S Guàrdia Civil Catalonia

Operació de la Guardia Civil contra l’1-O: tretze detinguts

Per ordre del jutjat d’instrucció nº 13 de Barcelona, la Guardia Civil està cercant proves i indicis sobre l’òrgan de coordinació per fer el referèndum de l’1-O, segons han informat a Europa Press fonts de la investigació.

En la remodelació del govern de la Generalitat feta el 14 de juliol, després d’intenses negociacions en el si de Junts pel Sí, van ser apartats alguns càrrecs que no compartien el full de ruta independentista, a fi i efecte de blindar l’1-O davant l’hostilitat de l’Estat.

En aquest òrgan de coordinació, el càrrec més important és Josep Maria Jové, secretari general d’Economia i nº 2 del vicepresident Jonqueras. Ha estat detingunt, segons la Vanguardia, juntament amb Lluís Salvador i Tenesa, i Juan Manuel Gómez, de la Conselleria d’Economia i Hisenda; David Palanca Serrano, de l’Oficina d’Afers Exteriors; el director general de Patrimoni, Francesc Sutrias; Josuè Sallent Ribes, i David Franco Martos, del CTTI; Xavier Puig Farré, responsable de l’àrea de Tecnologia i Comunicacions, que depèn d’Exteriors; Pau Furriol Fornells, i Mercedes Martínez Martos, aparentement vinculats a una nau que presumptamente conté material electoral,

Membres de la Guardia Civil haurien entrat a oficines de diversos organismes com l’Agència Tributària de la Zona Franca, el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya, l’Institut Català de Finances, el Centre de Telecomunicacions de la Generalitat, la Direcció General d’Atenció Ciutadana, el Centre d’Estudis Autonòmics, la Fundació Punt Cat i l’empresa T-Systems.

Això passa després que la Guardia Civil va intervenir 45.000 sobres nominales (el 80% del total) a fi de constituir les meses electorales de l’1-O en escorcolls a unes quantes seus de l’empresa de missatgeria Unipost. A més, també ha bloquejat 32 webs i ha requisat 1,5 milions de cartells, díptics i fullets de propaganda pel referèndum.


.

Related Posts

 • 68
  La Generalitat ha decidit impugnar al davant del Tribunal Suprem l'ordre amb què el Ministeri d'Hisenda té previst intervenir les finances del Govern. L'ordre es va anunciar al Consell de Ministres del passat divendres amb motiu de la decisió d'Oriol Junqueras de deixar d'informar setmanalment el Govern espanyol sobre les despeses…
  Tags: del, generalitat, catalunya, carles, puigdemont, pel, junqueras, oriol, featured
 • 65
  Marta Rovira ha declarat en una entrevista al diari Ara que està "preparada" per ser presidenta de la Generalitat si el seu partit guanya les eleccions i Oriol Junqueras segueix a la presó. Però no havia dit, al principi, que no reconeixia la legitimitat d'aquestes eleccions perquè Catalunya ja té…
  Tags: puigdemont, generalitat, pel, junts, sí, carles, oriol, junqueras, catalunya, featured
 • 64
  En l’article República Catalana de la Wikipedia en espanyol ja consta que ha estat proclamada «en 2017 por el gobierno de la Generalitat tras el referéndum realizado el 1 de octubre». Aquest article parla també de la República proclamada per Pau Claris el 1640 i de la «República Catalana como…
  Tags: del, generalitat, l, carles, sí, puigdemont, catalunya, d, pel, civil
 • 63
  Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han demanat a la Mesa l'admissió a tràmit de la llei del referèndum per la via d'urgència perquè pugui debatre's i aprovar-se durant el Ple d'avui mateix. Mentrestant, diuen que més de 2.000 policies i guàrdies civils estan a punt…
  Tags: referèndum, del, catalunya, guàrdia, civil, junts, sí, pel, featured
 • 63
  El president destituït del Govern català, Carles Puigdemont, ha recordat que la República no es construeix en dos dies. "Tornem a resistir, tornem a lluitar i tornarem a guanyar", ha dit a través del seu compte d'Instagram, tot i destacar que la independència no s'assolirà d'un dia per l'altre. https://instagram.com/p/BbylYA9BvjU/ Puigdemont ja…
  Tags: puigdemont, carles, del, junts, generalitat, catalunya, sí, pel, featured

Deixa un comentari