20S 20-S Guàrdia Civil Catalonia

Puigdemont demana la intervenció de la UE i assegura que l’1-O es votarà

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reclamat la intervenció de la Comissió Europea al davant de la vulneració de drets fonamentals realitzada per l’Estat espanyol. Segons Puigdemont, la Comissió Europea té el deure d’intervenir perquè Espanya ha vulnerat la carta europea de drets fonamentals.

En un article d’opinió publicat al diari britànic The Guardian, Carles Puigdemont ha fet una crida a la comunitat internacional perquè doni suport a Catalunya en la defensa de la democràcia i dels valors europeus. “Els valors europeus, els drets civils, la llibertat d’expressió, la d’informació i la de reunió estan sent violats pel govern central”, ha explicat.

El president ha explicat que la Generalitat ha arribat fins aquí després d’haver demanat inútilment diàleg a Madrid unes dotzenes de vegades. “Una democràcia saludable necessita diàleg per evolucionar”, ha recordat Puigdemont, però “en lloc de comprometre’s a dialogar, el govern espanyol ha preferit respondre amb la policia i als jutges”. Puigdemont ha lamentat que, amb la intervenció de la Guàrdia Civil, Catalunya es troba “de facto, en un estat d’emergència” i l’actitud antidemocràtica del govern espanyol és més pròpia de l’època de la dictadura.

Pel que fa al referèndum, el president ha assegurat que “no renunciarem” i que l’1 d’octubre “els catalans exercirem el dret de vot, prengui les mesures que prengui el govern central”.

 

Related Posts

 • 78
  "Lo tienen muy jodido", va ser la frase grollera del líder de Ciutadans, Albert Rivera, per referir-se a les passes del Gobierno d'Espanya per aturar la celebració del referèndum. I la reflexió de Rivera conté la ràbia de qui no pot fer res al davant de la seriositat i intel·ligència de…
  Tags: referèndum, puigdemont, president, ha, guàrdia, civil, al, carles, featured
 • 76
  Segons ha informat el Departament de Salut de la Generalitat, aquest diumenge s'ha conclòs amb un total de 893 persones ferides per les càrregues policials dels antiavalots de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. https://twitter.com/salutcat/status/914784707639902208 En ocasió de la roda de premsa convocada avui després de la reunió…
  Tags: guàrdia, civil, ha, govern, puigdemont, president, carles, referèndum, featured
 • 74
  La Guàrdia Civil està registrant la seu del setmanari El Vallenc a Valls (Tarragona) on ha arribat amb la secretaria judicial cap a dos quarts de dotze. Els quatre agents es trobarien reunits amb el director del periòdic en la seu de plaça de la Torratge https://twitter.com/jonathanmartinz/status/906456876723970048 Un centenar de…
  Tags: ha, guàrdia, civil, referèndum, featured, carles, puigdemont
 • 73
  Segons informa el Ministeri d'Interior espanyol, aquest cap de setmana la Guàrdia Civil ha confiscat més d'1,3 milions de cartells i material de propaganda del referèndum durant la inspecció en una empresa de distribució. https://twitter.com/interiorgob/status/909394022615089152 L'empresa intervinguda té seu a Montcada i Reixac. S'hi ha trobat fullets informatius, cartells més…
  Tags: civil, guàrdia, ha, referèndum, al, espanyol, featured
 • 70
  Avui, el Parlament de Catalunya decidirà com abordar l'aplicació de l'art. 155. El ple començarà a les 17 hores per instància del líder del grup del PP, Xavier Garcia Albiol, que ha demanat poder arribar a temps des del Senat. Hi intervindran el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els…
  Tags: puigdemont, al, ha, featured, referèndum, carles

Deixa un comentari