ANC Omnium Cuixart Sanchez

Jordi Sánchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium) podrien ser acusats de sedició

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha presentat una denúncia per sedició contra els responsables de les concentracions del passat dimecres a Barcelona, demanant al jutge que s’investigui per identificar-los.

El delicte de sedició, previst per l’art. 544 del codi penal, sanciona “els qui […] s’alcin públicament i tumultuàriament per impedir, per la força o fora de les vies legals, que s’apliquin les lleis o que qualsevol autoritat, corporació oficial o funcionari públic exerceixi legítimament les seves funcions o compleixi els seus acords o les resolucions administratives o judicials”. La sanció per als culpables de sedició pot arribar fins a 8 anys de presó mentre que “els qui hagin induït, sostingut o dirigit la sedició o hi apareguin com els principals autors han de ser castigats amb la pena de presó de 8 a 10 anys i amb la de 10 a 15 anys si són persones constituïdes en autoritat”. En ens últims dos casos “s’ha d’imposar, a més, la inhabilitació absoluta pel mateix termini”.

Segons la Fiscalia, les concentracions del 20 de setembre tenien l’objectiu d’impedir per la força l’actuació de la Guàrdia Civil a la qual s’ha demanat el detall de tots els fets que van ocórrer durant els registres d’aquell dia. Mentrestant, l’escrit de la Fiscalia relata els atacs duts a terme contra els vehicles policials i l’assetjament dels membres de la comissió judicial que van participar en alguns registres.

Encara no hi ha investigats oficials, malgrat que s’hi destaqui el paper de personatges com Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, respectivament presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural, que van demanar que la mobilització no s’aturés. “Que ningú se’n vagi a casa, serà una nit llarga i intensa”, hauria dit Sánchez cap a les vuit del vespre; i el mateix hauria demanat Jordi Cuixart al voltant de la mitjanit, quan els Mossos d’Esquadra van haver d’intervenir per permetre que la Guàrdia Civil pogués marxar.

Denuncia Fiscalia

 

Related Posts

 • 75
  En una roda de premsa en l’International Press and Broadcasting Center, els presidents de l’ANC, Jordi Sánchez, i d’Omnium Cultural, Jordi Cuixart, han afirmat que, en les circumstàncies actuals, aconseguir un milió de votants en el referèndum d’autodeterminació vinculant convocat per demà, primer d’octubre, seria «un èxit desbordant». Cal recordar…
  Tags: d, jordi, no, han, són, referèndum, sánchez, ha, als, ningú
 • 72
  Al migdia, l'Assemblea Nacional Catalana ha buidat la seva seu central al carrer Marina de Barcelona pels rumors sobre un possible registre de la Guàrdia Civil. Una vintena de cotxes particulars, amb l'ajuda d'uns taxistes voluntaris, s'han endut el material i la documentació que hi havia a la seu. Segons…
  Tags: ha, l'assemblea, al, sánchez, pogués, hagin, del, vehicles, dit, segons
 • 67
  L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha replicat la seva pàgina web després que la mateixa hagi estat tancada per la Guàrdia Civil aquesta nit. L'entitat ha anunciat l'obertura de la nova pàgina a l'adreça www.assemblea.eu amb una piulada en què ironitza sobre el tancament. https://twitter.com/assemblea/status/912452213443891200 El president, Jordi Sánchez, tot i no…
  Tags: ha, nit, l'assemblea, mentrestant, als, d'esquadra, denúncia, mossos, pel, al
 • 66
  Els presidents de l'ANC, Jordi Sánchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, estan en presó per la interlocutòria de la jutgessa Carmen Lamela com a presumptes autors d'un delicte de sedició. Milers de veus s'han alçat en protesta per aquesta decisió judicial on veuen una injustícia flagrant. Les xarxes estan plenes…
  Tags: del, dels, civil, guàrdia, hi, més, persones, penal, no, ha
 • 65
  Segons les diligències enviades per la Guàrdia Civil a l'Audiència Nacional, el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i els presidents d'ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, serien serien tres peces clau de l'organigrama dissenyat pel Govern a fi d'aconseguir la independència. La Guàrdia Civil ha argumentat les…
  Tags: del, dels, cuixart, sánchez, civil, al, guàrdia, jordi, presidents, mossos

Deixa un comentari