Xavier Trias PDECAT

Xavier Trias demana la suspensió de l’activitat política de l’Ajuntament de Barcelona

El president del grup municipal Demòcrata, Xavier Trias, ha demanat que Ada Colau ajorni el Consell Plenari previst per al proper 29 de setembre davant la situació excepcional que està vivint el país. Trias ha reclamat a Ada Colau que actuï com alcaldessa de la capital de Catalunya i es posi al costat de la democràcia.

Segons l’ex-alcalde, la suspensió de l’activitat política del consistori és necessària perquè una “situació excepcional requereix mesures excepcionals” i, avui més que mai, l’Ajuntament ha d’estar al costat del president, del Parlament i també del referèndum, ja que “l’1-O ja no va d’independència Sí o No, sinó que és per la democràcia”.

“Ada Colau no pot estar de perfil, cal que aixequi la veu per dir que no és admissible que l’Estat ens vulgui fer por”, ha reclamat Trias.

En el cas que el ple se celebri no obstant les instàncies d’ajornament dels grups independentistes, el PDECAT demanarà que s’expressi la solidaritat de l’Ajuntament amb els més de 750 alcaldes investigats per donar suport al referèndum i que es denunciï la vulneració de drets civils -com expressió, reunió i informació- que està realitzant l’Estat espanyol. Els demòcrates també reclamaran que es demani la llibertat immediata de tots els detinguts per l’1-O, que es garanteixi que els ciutadans de Barcelona puguin votar i que es reafirmi el compromís de la capital amb la democràcia i la llibertat.

 

Related Posts

 • 78
  El president del Grup Municipal Demòcrata a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha ofert a Ada Colau la seva corresponsabilitat en tot el que calgui fer perquè es pugui votar l’1 d’octubre. Concretament, el ple ha debatut una proposició del grup municipal de Ciutadans que demana "el compromís del govern municipal…
  Tags: ha, del, l, votar, trias, grup, municipal, al, xavier, ciutadans
 • 67
  Neus Munté podria ser la pròxima alcaldessa de Barcelona. El rumor de la seva candidatura a l'alcaldia de la capital ja corria pels passadissos de l'Ajuntament i ara, després de la seva cessació com a consellera de Presidència i portaveu del Govern, la vicepresidenta del PDECAT sembla ser la candidata més probable dels…
  Tags: ha, barcelona, del, dels, ada, colau, alcaldessa, xavier, trias, demani
 • 54
  Fins ara, 682 ajuntaments han confirmat al Govern que obriran els col·legis en ocasió del referèndum convocat per a l'1 d'octubre i que col·laboraran en tot el que calgui. En canvi, només 41 han respost negativament mentre que 3 han respost sense aclarir què acabaran fent. Entre aquests tres, com sabem,…
  Tags: no, ada, colau, del, ja, previst, sí, veu, catalunya, al
 • 52
  L’omnipresència de la campanya pel referèndum del 1-O, rebaixat a mobilització pels seguidors d’Ada Colau, ens pot fer perdre de vista l’amenaça del terrorisme islàmic que ataca dia sí dia també pertot Europa. A Chalon-sur-Saône, població d’uns 45.000 habitants de la Borgonya, divendres passat dues dones van ser agredides, independentment…
  Tags: l, del, ha, catalunya, referèndum, featured, ada, colau, ajuntament, barcelona
 • 51
  En unes declaracions a TV3, Ada Colau ha reafirmat el seu convenciment que això de l’1-O no es tracta d’un referèndum pròpiament dit sinó d’una cosa que s’hi assembla: «Entenc que es faci el màxim esforç possible perquè l'1-O sigui el més semblant possible al referèndum que tots volem.» En…
  Tags: no, l, votar, ha, cas, més, ada, colau, referèndum, featured

Deixa un comentari