Mossos d'Esquadra Guàrdia Civil

L’Estat espanyol assumeix el coordinament dels Mossos d’Esquadra

Segons ha avançat El Periódico, el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, ha comunicat que tots els cossos de seguretat -inclosos els Mossos d’Esquadra- passaran sota les ordres d’un comandament únic del Ministeri d’Interior en vista de l’1-O.

El fiscal ho hauria comunicat als comandaments a Catalunya de les forces de seguretat en una reunió convocada per a aquest migdia.

Els temors de Joaquim Forn es fan realitat

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, ja ho havia avançat ahir quan havia denunciat que l’Estat estava preparant el terreny per intervenir els Mossos i assumir-ne el comandament.

Joaquim Forn PDECAT conseller InteriorForn va explicar que un membre de la Secretaria d’Estat de seguretat ho havia anunciat el dia anterior en una reunió a Fiscalia en la qual van participar representants dels Mossos, de la Guàrdia Civil i de la policia espanyola. Durant aquesta reunió, el director del gabinet de coordinació d’estudis de la Secretaria d’Estat de seguretat, Diego Pérez de los Cobos, havia declarat que el govern espanyol tenia la intenció d’aplicar l’article 46 de la llei de forces i cossos de seguretat de l’Estat del 1986 a l’empara del qual, “si en una actuació concreta concorren simultàniament membres o unitats de les forces de seguretat de l’Estat i de la policia de la comunitat autònoma, seran els primers els que assumiran la direcció de l’operació”.

El Ministeri d’Interior nega que s’estiguin intervenint els Mossos

Segons fonts del Ministeri d’Interior, la decisió de sotmetre els Mossos al coordinament del Ministeri d’Interior no suposa assumir cap competència exclusiva dels Mossos i només està justificada amb la necessitat de “mantenir l’ordre i prevenir delictes” durant aquests dies previs al referèndum.

Des d’Interior es recorda que també en ocasió dels atemptats del passat mes d’agost els Mossos van treballar juntament amb els altres cossos policials perquè les investigacions es duguessin a terme de manera coordinada.

Related Posts

 • 63
  Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de nacionalitat marroquina com a presumpte autor de tres atracaments a Girona. L'home hauria dut a terme tres robatoris amb violència i intimidació, primer a Llambilles (Girona) el passat 7 d'agost i tres dies després en dues gasolineres de Girona. El 13 d'agost…
  Tags: ha, del, d'esquadra, forn, mossos, havia, policia
 • 60
  No, ho sento. Els Mossos d'Esquadra no són independentistes. No almenys com a cos i com a institució. A casa seva, que cadascú pensi i faci el que vulgui, però sense l'uniforme. Darrere d'aquest escut que porten al pit, els mossos i mosses són garants de la llei. Que ningú…
  Tags: mossos, al, policia, ha, d'esquadra, del, ho, dels, forn, joaquim
 • 57
  A partir d'avui, els Mossos d'Esquadra estaran a les ordres d'un conseller declaradament independentista, Joaquim Forn. El nou conseller d'Interior, de fet, també haurà de gestionar el cos policial autonòmic i la tasca es preanuncia particularment delicada. Què farien els Mossos si el govern espanyol els demanés que intervinguin per…
  Tags: mossos, forn, ha, joaquim, del, d'esquadra, dels, catalunya, policia, espanyol
 • 48
  El conseller de l'Interior, Joaquim Forn, ha declarat que el Govern no pot acceptar "que, sota el paraigua de la coordinació, es pretengui dirigir el cos" dels Mossos d'Esquadra i ha assegurat que els serveis jurídics del seu Departament estan estudiant aquesta instrucció per respondre jurídicament. Forn ha explicat que…
  Tags: ha, del, forn, dels, mossos, l'estat, espanyol, seguretat, catalunya, joaquim
 • 45
  El president Carles Puigdemont ha convocat la Junta de Seguretat de Catalunya per abordar els dispositius de seguretat i el paper de cada cos policial en vista del referèndum. El ministeri de l'Interior ha criticat Puigdemont per la convocatòria unilateral però ha declarat que assistirà a la reunió per tal de…
  Tags: ha, seguretat, del, mossos, ministeri, catalunya, reunió, d'esquadra, forn, joaquim

Deixa un comentari