Major Josep Lluís Trapero Mossos d'Esquadra

El major Trapero entre desobediència i legalitat

Aquesta tarda tindrà lloc la primera reunió dels comandaments de Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional sota la coordinació del coronel Diego Pérez de los Cobos, com a director de Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat. La reunió tindrà lloc a les sis de la tarda a la Delegació del Govern a Catalunya.

Recordem que a partir del passat dissabte, tal com demanat pel fiscal superior José María Romero de Tejada, tots els cossos de seguretat presents a Catalunya estan coordinats per un comandament únic del Ministeri d’Interior en vista del referèndum convocat per al proper diumenge.

El conseller d’Interior Joaquim Forn havia declarat de seguida que el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, no acceptarà cap coordinació per part d’un representant de l’Estat espanyol, ja que -havia dit- es tracta d’una ingerència que “se salta tots els òrgans que el marc jurídic disposa per coordinar la seguretat a Catalunya”. I el mateix va declarar el conseller de Presidència, Jordi Turull, que ahir va assegurar que Trapero participarà en la reunió per declarar que no acceptarà les ordres del coronel.

El major Trapero, per la seva banda, ja havia desmentit parcialment les declaracions de Joaquim Forn. En un comunicat intern dirigit als agents del CME, Trapero havia afirmat que els Mossos haurien continuat respectant escrupolosament les ordres de jutges, tribunals i ministeri fiscal, i haurien continuat complint les ordres del fiscal superior de Catalunya malgrat no compartir la tutela per part del govern espanyol. Mentrestant, segons explicat pel mateix Trapero, els serveis jurídics del Departament d’Interior estan estudiant una resposta jurídica a la instrucció del fiscal per tal que “la coordinació sigui exercida pels òrgans que ja existeixen per aquestes situacions”.

Preguntat sobre la qüestió, el president Carles Puigdemont ha admès que els Mossos d’Esquadra fins i tot podrien haver de retirar urnes si hi ha l’ordre d’un jutge. “Si reben el mandat d’un jutge, han de complir el mandat”, ha declarat en una entrevista a La Sexta.

Related Posts

 • 88
  El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha aclarit que el cos policial per ell mateix dirigit no està intervingut pel Ministeri d'Interior espanyol, sinó que "continuarà mantenint les competències que li són pròpies". Trapero ho ha explicat en un comunicat intern enviat als agents del CME per informar-los…
  Tags: ha, del, trapero, catalunya, no, fiscal, major, ordres, josep, tejada
 • 78
  Josep Lluís Trapero no s'ha presentat a la reunió convocada pel coronel Diego Pérez de los Cobos com a director de Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat per coordinar les actuacions dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional en vista del…
  Tags: reunió, coordinació, policia, trapero, no, del, seguretat, catalunya, civil, guàrdia
 • 77
  Després de la reunió d'avui amb els comandaments policials –reunió en la qual també ha participat el major Trapero– la Fiscalia Superior de Catalunya ha ordenat als Mossos d'Esquadra que, divendres que ve, un cop s'acabin les classes, prenguin el control de tota escola o institut que la Generalitat té…
  Tags: mossos, ha, ja, referèndum, del, reunió, guàrdia, nacional, policia, civil
 • 70
  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs del Govern de la Generalitat contra l'ordre del director de Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, de fer servir els Mossos d'Esquadra…
  Tags: del, catalunya, mossos, ha, romero, tejada, maría, josé, fiscal, ordres
 • 67
  Segons disposat per la Fiscalia, el Director del Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de la Seguretat, com a responsable del comandament únic dels cossos policials a Catalunya, té la facultat de convocar els responsables autonòmics de Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos d'Esquadra quan ho consideri oportú. En…
  Tags: del, coordinació, catalunya, civil, guàrdia, los, cobos, mossos, referèndum, seguretat

Deixa un comentari