Jordi Turull

Ofensiva legal del Govern contra la Fiscalia general de l’Estat

El Govern de la Generalitat ha iniciat la batalla legal contra la Fiscalia general de l’Estat per haver sotmès el cos dels Mossos d’Esquadra al coordinament del Ministeri d’Interior en vista de l’1-O.

El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha anunciat que l’executiu ha presentat un requeriment d’incompetència davant el govern espanyol, ja que la mesura “altera” la dependència orgànica dels Mossos i “vulnera” les competències en matèria de seguretat.

Turull ha explicat que també s’ha presentat un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la susdita instrucció, així com un altre contenciós per l’assumpció “il·legítima” de competències per part de la fiscalia en la investigació de l’1-O.

Jordi Turull ha recordat al fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, que és fiscal “i no xèrif”.

Related Posts

 • 68
  Josep Lluís Trapero no s'ha presentat a la reunió convocada pel coronel Diego Pérez de los Cobos com a director de Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat per coordinar les actuacions dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional en vista del…
  Tags: trapero, no, del, seguretat, catalunya, dels, fiscalia, maza, manuel, fiscal
 • 63
  Josep Lluís Trapero ha ordenat als Mossos d'Esquadra que investiguin els preparatius del referèndum convocat per al proper 1 d'octubre. Concretament, el Major ha encarregat al cos policial que dirigeix les diligències que calguin per executar la instrucció 2/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya. Trapero ha tramès l'ordre mitjançant…
  Tags: del, ha, al, trapero, instrucció, cos, mossos, davant, josep, lluís
 • 62
  Aquest matí, el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha comparegut al davant de l’Audiència Nacional com a investigat per un delicte de sedició. Trapero ha declarat sobre els fets ocorreguts el 20 i 21 de setembre en ocasió de l’escorcoll al Departament d’Economia quan els Mossos d’Esquadra -segons el…
  Tags: trapero, ha, mossos, l, dels, al, seguretat, part, general, davant
 • 61
  El major Trapero ha ordenat que, abans de les 6 de diumenge es requisin les urnes i es tanquin tots els coŀlegis electorals. Si s'hi està fent alguna activitat relacionada amb el referèndum, els agents hauran d'identificar els responsables i d'intervenir el material electoral. Durant el dia, els Mossos hauran de quedar-se…
  Tags: l, dels, trapero, mossos, ha, davant, al, del, d'esquadra, lluís
 • 61
  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs del Govern de la Generalitat contra l'ordre del director de Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, de fer servir els Mossos d'Esquadra…
  Tags: del, tsjc, govern, recurs, catalunya, superior, contra, mossos, justícia, ha

Deixa un comentari